Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Olympic Moves streetdance

Op donderdag 19 april deed Marianum met drie teams mee aan de regionale finale streetdance van de Olympic Moves. Om 7.00 uur vertrok de bus met zowel de badmintonners als de dansers richting Assen.

Het onderbouwteam Groenlo genaamd Ecplise en getraind door Marieke van dansschool Hit It, mocht als derde team aantreden. De groep had vele uren geoefend en lieten een perfecte dans zien. In de geweldige aula van het Dr. Nassau College kregen ze van meer dan 500 leerlingen en dansers een staande ovatie.

Varsity, het onderbouwteam Lichtenvoorde dat getraind wordt door Kyra, ook van dansschool Hit It, liet vanaf het begin zien dat zij voor een finaleplek gingen.

Van de 18 groepen mochten alleen de nummers één tot en met zes door naar de finale op 8 juni op Papendal in Arnhem. Ondanks het hoge niveau van alle groepen wisten beide onderbouwteams zich te plaatsen voor de finale. Onderbouwteam Lichtenvoorde is in deze categorie vierde geworden en onderbouwteam Groenlo werd derde.

Na de onderbouwteams was het de beurt aan alle schoolteams. De groep Madness kwam uit in deze categorie namens Marianum. Madness doet al enkele jaren mee aan de Olympic Moves dans. Deze geweldige dansgroep is dan ook al eens een keer vierde en een keer tweede geworden in de finale van de Olympic Moves. Ondanks de vele ervaring van de meiden waren ze toch behoorlijk zenuwachtig. Geweldig om te zien dat de honderden leerlingen die in de aula zaten tijdens de dans uit hun dak gingen van vreugde. De eerste drie groepen kregen een ticket voor de finale in Papendal.

Madness is tweede geworden en heeft zich net als de onderbouwteams geplaatst voor de finale op 8 juni in Arnhem, een geweldige prestatie!

Olympic Moves streetdance