Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Nieuw: afwezigheid melden in SOMToday

Vanaf maandag 25 oktober kunnen ouders hun zoon of dochter zelf afwezig melden in SOMtoday. Ze hoeven dan niet meer naar school te bellen. Dit kan zowel op de laptop, computer of via de app van SOMToday (iOS en Android) op de mobiele telefoon.

Afmelden via laptop/computer
Als ouders inloggen op SOMToday kunnen zij op het tabblad ‘Afwezigheid’ hun kind afwezig melden. Ze kiezen hierbij de afwezigheidsreden en geven aan welke dag(en) en tijdstip(pen) hun zoon of dochter afwezig is.

Afmelden via app
Afmelden via de app op de telefoon, gaat via optie ‘meer’ en dan naar ‘Absent melden’. Voordat ouders ‘Absent melden’ zien in de app, dienen zij eerst opnieuw uit- en in te loggen. Daarna is ‘Absent melden’ in de app zichtbaar. Ook hier kiezen ouders de afwezigheidsreden en geven zij aan welke dag(en) en tijdstip(pen) hun zoon of dochter afwezig is. Ook kan er een opmerking geplaatst worden.  

Let op: voor het gebruik van de mogelijkheid op de app (iOS en Android) dient gebruik gemaakt te worden van de laatste versie en de app. Eventueel updaten is dan nodig.

Ziekmelding tijdens examens
Als leerlingen ziek zijn tijdens een school- of centraal examen, dienen ouders hun zoon of dochter altijd telefonisch af te melden.

Zijn er vragen? Neem dan contact op met school.

Nieuw: afwezigheid melden in SOMToday