Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Marianum Toneel een succes!

Het was een gave voorstelling die het Marianum Toneel heeft gegeven op 6 en 7 februari jl. In dit bericht lees je er alles over.

Op donderdag 6 februari en vrijdag 7 februari jl. speelde Marianum Toneel de voorstelling ‘The Deadly Sins’ in de Kapel van Marianum in Groenlo. Zeven jongeren, zeven dromen, zeven zonden, één sleutel….. .

Na de generale repetitie waren de groep acteurs, muzikanten en decorbouwers er klaar voor om de voorstelling ten tonele te brengen. Ze waren best zenuwachtig, mede ook, omdat de hoofdrolspelers allemaal op het toneel bleven zonder te pauzeren. En dat betekende: goed je teksten uit je hoofd weten, geen fouten maken en door blijven ademen, ondanks de zenuwen.

De voorbereidingen
Voorafgaand aan de voorstelling hebben de toneelspelers in totaal vijf schooldagen, verdeeld over drie schoolweken, gerepeteerd in het scoutinggebouw in Lievelde. Op deze plek waren de spelers echt even weg van school en alleen maar met het toneelspel bezig. Op de repetitiezondag voor het optreden oefende Marianum Toneel met licht en geluid in de Kapel, gevolgd door een generale repetitie waarbij decor en kleding ook compleet waren. Het was best een beperkte tijd waarin de voorstelling tot stand is gekomen. En toch is het ook dit jaar weer gelukt om met deze zeer bevlogen groep van zeventien leerlingen een boeiend toneelstuk neer te zetten.

Hechte groep 
In de korte tijd van voorbereiding is de groep leerlingen (uit beide locatie en van alle leerjaren) uitgegroeid tot een hele hechte groep jonge mensen. Samen hebben ze dit tot een succes gemaakt en elkaar geholpen om boven zichzelf uit te stijgen. Er werd gezegd: “Als je elkaar na het toneel op school weer tegenkomt, dan zie je elkaar ook echt, heb je oogcontact of zwaai je naar elkaar. Terwijl je dat anders niet zou doen.”

Het was best hard werken, omdat de repetitietijd beperkt was en dan juist was het mooi om te zien hoe trots, blij en opgelucht iedereen was toen de voorstelling goed werd ontvangen door het publiek.

Marianum Toneel een succes!