Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Marianum krijgt Tussenklas voor leerjaar 1

Dit schooljaar start bij Marianum in Groenlo de Tussenklas (lokaal 606). De Tussenklas is een klas waarin leerlingen zitten die een extra ondersteuningsbehoefte hebben en die, om verschillende redenen, de lessen in hun eigen klas even niet kunnen volgen.

In de praktijk
De leerlingen zitten in een reguliere klas, maar komen wanneer het nodig is naar de Tussenklas. Vaak zijn dit vooraf afgesproken momenten, maar het kan ook zo zijn dat een leerling gedurende de dag even een moment in de Tussenklas nodig heeft. Een leerling kan bijvoorbeeld even overprikkeld zijn, het overzicht kwijt zijn of veel spanning ervaren voor een bepaalde les. In de Tussenklas is er ruimte om weer even op adem te komen. Ondertussen werken we aan de vaardigheden die de leerling nodig heeft om wél de lessen te kunnen volgen.

Aanmelden
We richten ons in de Tussenklas voorlopig met name op leerlingen uit klas 1. De aanmelding verloopt via de intern begeleider. Na aanmelding volgt er een gesprek met ouders en leerling om goed in kaart te kunnen brengen wat de leerling nodig heeft. Daarnaast plannen we verschillende evaluatiemomenten in.   

Praktische informatie
De Tussenklas is geopend op maandag (hele dag), dinsdag- en woensdagochtend en donderdag (hele dag).

Marianum krijgt Tussenklas voor leerjaar 1