Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Marianum krijgt predicaat ‘Mantelzorgvriendelijke School’

Op woensdag 26 juni jl. heeft Marianum het predicaat Mantelzorgvriendelijke School ontvangen van VIT-hulp bij mantelzorg. De school heeft dit predicaat ontvangen omdat zowel de leerlingen en docenten in staat zijn jonge mantelzorgers te herkennen en daar ook voor te hebben. 

In Nederland is een op de vier jongeren een mantelzorger. Dat wil zeggen dat zij helpen met de zorg voor hun vader, moeder, broer of zus. Of ze maken zich heel veel zorgen om hen. Tijdens de jaarlijkse projectdagen ‘Burgerschap’ van Marianum geeft VIT-hulp bij mantelzorg al jaren een klassikale workshop over jonge mantelzorgers aan onze eerstejaars leerlingen. Een jonge mantelzorger is vaak onzichtbaar en praat uit zichzelf niet zo snel over die specifieke thuissituatie. Terwijl deze situatie wel voor problemen op school en de omgang met klasgenoten kan zorgen.

Voorafgaande aan deze workshop worden de mentoren geïnformeerd via een bijeenkomst. Doordat mentoren de bijeenkomsten bijwonen voorafgaand aan de workshop die VIT-hulp bij mantelzorg geeft, zijn zij in staat de jonge mantelzorger te herkennen en te erkennen. Ze weten welke tips ze deze leerlingen kunnen geven of dat ze kunnen doorverwijzen naar VIT-hulp bij mantelzorg voor hulpvragen of andere ondersteuningsvormen.

Marianum krijgt predicaat ‘Mantelzorgvriendelijke School’