Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Marianum doet mee aan ‘Geef Lichtenvoorde kleur’

Ken je die grote letters die in Amsterdam staan? Lichtenvoorde krijgt deze letters ook. Over een tijdje zijn ze te zien aan de N18! Het worden geen saaie witte letters, want elke letter wordt ingevuld door een kunstenaar en krijgt een bijzondere uitstraling. Marianum doet ook mee aan dit project ‘Geef Lichtenvoorde kleur’ van de gemeente Oost Gelre. De school krijgt de letter O, van Onderwijs. En leerlingen uit leerjaar 1 en 2 gaan deze letter ‘opvullen’.

Tijdscapsule
Dat betekent dat zij een doorzichtige tijdcapsule maken. Dit is een capsule gevuld met voorwerpen en/of informatie, die bedoeld is om mensen in de toekomst te helpen een beeld te krijgen van een bepaalde tijdsperiode. In de letter zijn straks voorwerpen te zien die staan voor een belangrijk, actueel thema dat de mensen nu of de komende jaren bezighoudt. De voorwerpen worden in doorzichtige kunststof gegoten, zodat ze goed te zien zijn.

Bijdrage leerlingen
Voor de mentorlessen van 24 april en 15 mei nemen de leerlingen een klein voorwerp mee naar school. Het gaat dan om een onderwerp dat voor hen een speciale betekenis heeft en dat echt past in deze tijd. Zodra de letter O op school is, vult Heleen Rooks, docent vorming, samen met Ellen Fukkink, met een laag epoxy waar telkens voorwerpen van de leerlingen in gegoten zullen worden.

Idee uit Praag
Het idee van de capsule komt uit Praag waar in het koffiehuis “mlýnská kavárna” een lange bar was te zien was van epoxy. Daarin waren allerlei voorwerpen gegoten zoals filmkaartjes, muntjes, snoeppapiertjes. Een bar waar je maar naar bleef kijken en welke een feest van herkenning was. Een prachtige tijdscapsule!

Marianum doet mee aan ‘Geef Lichtenvoorde kleur’