Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Loopbaanevent bij Marianum in Groenlo – 29 november 2019

Marianum organiseert vrijdag 29 november 2019 een loopbaanevent voor leerlingen en hun ouders uit havo en vwo vanaf leerjaar 3 tot en met de eindexamenklassen. Het event vindt plaats in de school in Groenlo en start om 13.00 uur wanneer wethouder van onderwijs, de heer K.J.M. Bonsen, het loopbaanevent officieel opent.  

Programma
13.00 uur: Opening de heer K. Bonsen, wethouder van onderwijs

13.00 – 16.00 uur

  • Bezoek stands door leerlingen en hun ouders
  • Diverse workshops en sprekers van verschillende bedrijven/scholen
  • Profiel- en studiekeuze gesprekken

16.00 uur: Netwerken met alle deelnemers, oud-leerlingen, bedrijven en scholen

Doel
Het doel van het event is om leerlingen kennis te laten maken met landelijke en regionale bedrijven, het vervolgonderwijs en met ervaringen van oud-leerlingen. Daarnaast hopen we met dit event de leerlingen te motiveren een vervolgstap te laten zetten in hun loopbaan. Voor iedere leerling heeft dat een andere betekenis. Een leerling uit havo 3 bijvoorbeeld moet dit jaar een profielkeuze maken en zal zich vooral richten op het ontdekken van de verschillende profielen. Een leerling uit havo 5 maakt dit jaar een studiekeuze en kiest misschien voor een gesprek met een bedrijf óf houdt een loopbaangesprek met een loopbaancoach in spé.

Netwerken 
Daarnaast is het loopbaanevent ook bedoeld om bedrijven, oud-leerlingen en het vervolgonderwijs met elkaar in contact te laten komen. Bedrijven en oud-leerlingen worden dan ook ingedeeld per sector. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een organisatie een meewerkstage heeft, een student een afstudeeropdracht zoekt of dat het bedrijfsleven wellicht stageplaatsen of projecten heeft voor het vervolgonderwijs.

Wij hebben er zin in!

 

Loopbaanevent bij Marianum in Groenlo – 29 november 2019