Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Letter O van Lichtenvoorde – gevuld met voorwerpen van leerlingen

We schreven er een tijdje terug al over: dat de gemeente Lichtenvoorde ook van die grote letters krijgt net als in Amsterdam. Er staan er inmiddels al een aantal langs de N18! Elke letter wordt ingevuld door een kunstenaar en krijgt een bijzondere uitstraling. Marianum doet ook mee aan dit project ‘Geef Lichtenvoorde kleur’ van de gemeente Oost Gelre met de letter O, van Onderwijs. Heleen Rooks, docent beeldende vorming van het vmbo van Marianum, heeft dit initiatief genomen en is met de leerlingen aan de slag gegaan!

Bijdrage leerlingen
De leerlingen hebben in de mentorlessen van 24 april en 15 mei jl. een klein voorwerp mee naar school genomen. Het ging dan om een onderwerp dat voor hen een speciale betekenis had en echt past in deze tijd. De letter O is inmiddels gevuld met een laag epoxy waar telkens de voorwerpen van de leerlingen in zijn gegoten. 

Hieronder zie je een kleine impressie van de vulling voor de letter: 

Tijdscapsule
De letter O wordt als een tijdscapsule gevuld met voorwerpen en/of informatie, die bedoeld is om mensen in de toekomst te helpen een beeld te krijgen van een bepaalde tijdsperiode. De voorwerpen worden in doorzichtige kunststof gegoten (epoxy), zodat ze goed te zien zijn. Dat is een techniek waar veel kennis van het product voor nodig is en die uitgevoerd is door docent Heleen Rooks en Ellen Fukkink. Ellen heeft veel ervaring met het gieten van epoxy.

Idee uit Praag
Het idee van de capsule komt uit Praag waar in het koffiehuis “mlýnská kavárna” een lange bar was te zien was van epoxy. Daarin waren allerlei voorwerpen gegoten zoals filmkaartjes, muntjes, snoeppapiertjes. Een bar waar je maar naar bleef kijken en welke een feest van herkenning was. Een prachtige tijdscapsule!

Letter O van Lichtenvoorde – gevuld met voorwerpen van leerlingen