Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen Twents Carmel College winnen Carmel Award

Op vrijdag 12 april jl. vond bij ons op school in Groenlo de finale van de Carmel Award 2019 plaats. Uit de acht genomineerde groepen zijn leerlingen uit 5 havo en 6 vwo van het Twents Carmel College, locatie De Thij, uit Oldenzaal als winnaars uit de bus gekomen. Zij gaan na een bijzondere ervaring naar huis met de titel ‘Beste Carmelprofielwerkstuk 2019’.

De winnaars van de havo, Marijke, Tirza en Dorthe, hebben de titel te danken aan hun bijzondere profielwerkstuk over ‘Stresspieken op school bij middelbare school leerlingen’. “In dit profielwerkstuk was het wetenschappelijke materiaal het beste toegepast en bovendien is de oplossing op alle Carmel-scholen toepasbaar door de praktische oplossing die de leerlingen aanbieden in hun werkstuk’, aldus de jury.

De winnaars van het vwo, Alette, Danee en Nina, hebben de titel te danken aan hun profielwerkstuk ‘Eendenkroos in een ander licht’. “Dit profielwerkstuk is het best wetenschappelijk onderbouwd en overal goed uitgelegd. En complimenten voor het experiment dat ze helemaal zelfstandig hebben uitgevoerd. Bovendien is dit onderwerp maatschappelijk hoogst relevant”.

In een korte pitch bewezen de leerlingen dat ze de terechte winnaars zijn van de wedstrijd.

Met de Carmel Award beloont Stichting Carmelcollege het meest bijzondere Carmelprofielwerkstuk van haar examenkandidaten havo en vwo. De Carmel Award is in het leven geroepen om leerlingen en hun begeleiders te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Tijdens de finale kregen  Carmelleerlingen de kans om hun genomineerde profielwerkstuk voor een breder publiek te presenteren. Meer informatie over Stichting Carmelcollege en de Carmel Award vindt u op de website van Stichting Carmelcollege: www.carmel.nl.

 

Leerlingen Twents Carmel College winnen Carmel Award