Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen op bezoek bij Ekoboerderij Lievelde

Op woensdag 13 oktober jl. brachten leerlingen uit klas L1HA1 als mentoractiviteit een bezoek aan de Ekoboerderij Arink in Lievelde. John en zijn vrouw Lianne (niet te verwarren met Lianne 49, want dat is één van de koeien) runnen op zo’n 130 hectare grond hun circulaire agrarische bedrijf. Het verhaal startte als droom. En hoe mooi om te zien dat het gedreven boerengezin hun droom heeft waargemaakt. En dat is de centrale boodschap die we de mentorleerlingen wilden meegeven: ga je droom achterna!

Nieuwsgierige koeien
Onder begeleiding van John kregen de leerlingen een fantastische rondleiding waarin hij vol passie vertelde over eerlijk boeren met respect voor dieren en leefmilieu. Terwijl de leerlingen tussen de koeien en koeienpoep doorliepen bleken de koeien erg nieuwsgierige beestjes te zijn. Menige jas werd afgelebberd met lange tongen die aanvoelden als schuurpapier :)!

Biggetjes
Daarna moesten de leerlingen met hun mooie witte schoentjes een looppad met koeienpoep doorkruisen om bij de twee moederzeugen te komen. De zeugen hadden elk een tiental jonge biggetjes. Aanraken, snuffelen en samen spelen…. wat genoten we ervan!

Heerlijkheden
Na de rondleiding konden we genieten van zelfgeproduceerde biologische heerlijkheden. Stukjes rosbief, camembert en plakjes kaas met de naam ‘Achterhoeks Deerntje’, gaan er natuurlijk altijd in. Dat was smullen!

Weer terug
John had er zo een uur aan vast kunnen plakken met zijn inspirerende verhalen over bijvoorbeeld het Bio-hotel. Helaas moesten de leerlingen weer terug naar school om lesuur 4 van het rooster te kunnen volgen.  Dus weer, hatseflats, op onze fietsen en terug naar school.

Leerzaam en leuk
We kunnen met zijn allen terugkijken op een leerzame en leuke ochtend waarbij nieuwe herinneringen zijn gemaakt. En… waarbij de koeien ons een leuke herinnering hebben meegegeven op, aan en onder onze schoenen. ‘Shit’, maar toch ook weer niet..

Leerlingen op bezoek bij Ekoboerderij Lievelde