Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen Marianum gastjury bij Bloemencorso

Na twee jaar Corona kan het weer doorgaan: de Bloemencorso in Lichtenvoorde op zondag 11 september om 14.00 uur. Twee vmbo-leerlingen van Marianum uit leerjaar 4, Ties Bos en Jim Pierik, zijn gastjurylid bij de bloemencorso dit jaar! Dit is echt een erebaantje, waar elk jaar twee leerlingen uit een examenklas voor uitgenodigd worden.

Ties (links op de foto hieronder) en Jim (rechts op de foto) morgen samen met vijf andere volwassen juryleden, de jeugdwagens gaan beoordelen. Bijzonder is ook dat er een jeugdwagen meerijdt waar Jim de maquette voor heeft gebouwd tijdens zijn lessen Beeldende Vormgeving op Marianum. Uiteraard mogen Jim en Ties hier geen beoordeling over uitbrengen. Dat doen op dat moment de andere juryleden.

Voor de twee leerlingen van Marianum is het een hele mooie manier om de Bloemencorso mee te maken. Ze leren zo dat je op verschillende manieren kan kijken naar kwaliteit, compositie, kleurgebruik, schalen, verhoudingen en afwerking. En wat ze geleerd hebben tijdens het jureren kunnen zij dan weer in de praktijk brengen tijdens hun eindexamentraject.

Zowel Jim als Ties volgen de kaderberoepsgerichte leerweg richting Produceren, Installeren en Energie (Jim) en Bouwen, Wonen en Interieur (Ties). Hun examen Beeldende Vorming ronden ze echter op mavo-niveau af! Wij wensen Jim en Ties veel succes zondag met jureren!

Leerlingen Marianum gastjury bij Bloemencorso