Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Kunst kijken & leren op locatie

Begin oktober gingen alle leerlingen van leerjaar 2 van Marianum uit Groenlo naar de Mattelier in Groenlo om een tentoonstelling ‘De Achterhoekse Stillevens’ te bekijken. De werken die er hangen, zijn van Louise te Poele. Zij is een oud-leerling van Marianum.

Tentoonstelling
Het is een prachtige realistische fotoserie van stillevens die boordevol zit met verwijzingen naar verschillende Achterhoekse gemeenten. Deze tentoonstelling sluit naadloos aan bij de opdracht voor leerjaar 2: Het stilleven voor het vak Beeldende Vorming. De leerlingen hebben ter plekke in tweetallen aan een opdracht gewerkt. Het zogenaamde ‘leren op locatie’ is heel leerzaam en tevens een leuk uitje voor de leerlingen.

Bezoek voor iedereen een must see!
In het kader van een CAP (Culturele Activiteit Professional) voor het vak Kunst en Culturele Vorming kunnen leerlingen uit de bovenbouw de Mattelier op eigen gelegenheid bezoeken. Dit geldt ook voor onze leerlingen van Kunst Algemeen en Kunst Beeldend Vorming. Een bezoek aan deze eigentijdse stillevens is een must see!

Meer informatie?
Voor meer informatie klik dan hier.

Expo Mattelier  Expo Mattelier2  Expo Mattelier3  Expo Mattelier4

 

Kunst kijken & leren op locatie