Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Kunst – en cultuur bij Marianum op 25 april

Donderdag 25 april staat bij Marianum in het teken van kunst en cultuur. Deze dag organiseert de school in Groenlo voor leerjaar 3 tot en met 6 voor de derde keer het ‘Open Up festival’. Een dag vol workshops en muziekoptredens waarbij leerlingen kennis maken met verschillende soorten muziek en hun eigen creativiteit. Dit jaar doen ook leerjaar 1 en 2 mee aan de culturele invulling van deze dag.

Activiteiten leerjaar 1 en 2
Leerjaar 1 gaat op donderdag 25 april naar Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn. Leerlingen uit heel leerjaar 2 hebben hun eigen Open Up festival in Lichtenvoorde en Groenlo met onder andere een workshop freerunning, beat box, graffiti en podcast maken.

Workshop Hip Hop Lichtenvoorde
Workshop Graffiti Lichtenvoorde
Workshop Beat Box
Workshop Graffiti

Activiteiten Groenlo
De workshops die leerlingen kunnen volgen, zijn heel gevarieerd van aard. Denk bijvoorbeeld aan Afrikaanse zang en dans, percussie, theater, DJ-techniek, diverse creatieve beeldende workshops zoals grime; wonden maken, zeefdrukken, etsen en Pinhole fotografie. Daarnaast treden er drie gezelschappen op: het popgezelschap Rixle Blue, Suol Percussion Klassiek en Jambo Wereldmuziek.

Rixle Blue
Rixle Blue is een vijfkoppige band die de eigenzinnige slaapkamerproducties vertalen naar een energiek live geluid dat zich kenmerkt als Indië pop. Thuis geproduceerde beats met invloeden van new wave, disco, breakbeat en hiphop worden afgespeeld, live worden hier elektrische gitaren, bas, zang en verschillende percussie elementen aan toegevoegd.

Jambo Afrika
Jambo Afrika is een groot team gepassioneerde artiesten met Afrikaanse roots. Vanuit de Ubuntugedachte (hymanity yo others) delen zij hun muziek, kennis en cultuur. Jambo Afrika spreekt haar solidariteit uit met het vreedzame protest van de Black, Lives Mattter beweging. De optredens van Jambo Afrika zorgen voor verbinding met elkaar.

Suol Percussion Klassiek
Suol Percussion is een jong en energiek slagwerkensemble afkomstig uit Zwolle. Dit ensemble staat garant voor diverse en avontuurlijke optredens met als doel het publiek de veelzijdigheid van slagwerk te laten zien. De naam in ontstaan uit een samenstelling van ‘Suol’, dat oud-Nederlands is voor Zwolle, de oprichttingsstad van het ensemble, en ‘Percussion’, een Engelse term voor slagwerk.

We hopen dat leerlingen een leerzame, maar bovenal een gezellige en inspirerende dag hebben.

Kunst – en cultuur bij Marianum op 25 april