Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Iddink Learning Materials aangevallen door cybercriminelen

Marianum heeft vernomen dat Iddink Learning Materials BV op donderdag 11 april getroffen is door een cyberaanval. Iddink was tot schooljaar 2022-2023 voor onze school de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen. Inmiddels zijn leerlingen en hun ouders/verzorgers die in schooljaar 2022-2023 en nog steeds op een Carmelschool zitten, geïnformeerd door hun school over deze cyberaanval.

De informatie had natuurlijk niet in verkeerde handen mogen komen. Iddink werkt hard aan het oplossen van het probleem en om te achterhalen welke informatie is verkregen. We hopen en verwachten dat dit geen negatieve gevolgen hoeft te hebben. Op website van Iddink staat het laatste nieuws en er volgt een overzicht met Veelgestelde Vragen.

Omdat er onbedoeld persoonlijke informatie terecht is gekomen bij personen die deze informatie niet mochten krijgen, heeft Stichting Carmelcollege, waar Marianum onder valt, een melding gedaan van dit datalek bij de privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.

Iddink Learning Materials aangevallen door cybercriminelen