Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Gymnasiumleerlingen ‘op excursie’ in Groenlo

Op vrijdag 18 juni jl. hebben gymnasiumleerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 uit Groenlo een gymnasiumdag gehad. Door de reisbeperkingen was het dit jaar niet mogelijk om de gebruikelijke excursies te doen. Daarom zijn we in Groenlo ‘op excursie’ geweest. De dag bestond uit drie onderdelen: een speurtocht door Groenlo, met daarbij een bezoek aan onze mooie Sint-Calixtusbasiliek, een sportief onderdeel op het sportveld en tenslotte een voorstelling over Odysseus.

Voor klas 1 en 2 bestond de voorstelling uit het verhaal van Odysseus. Dit verhaal werd verteld door verhalenverteller Paul Groos van Tellus Storytelling. Voor klas 3 heeft hij er een schepje bovenop gedaan. Deze leerlingen kregen eerst een mythe te horen, gevolgd door een workshop waarin Paul vertelde over hoe je zelf een mooi verhaal kunt vertellen. We kunnen ons dus verheugen op veel mooie verhalen in Groenlo en omstreken…

Het was een erg warme dag, waardoor we uiteindelijk iets eerder moesten stoppen op het sportveld. Maar behalve de warmte was het een zeer geslaagde dag.

Veel leerlingen, die voor het eerst in de Calixtus waren, hebben allerlei interessante vragen gesteld. En de voorstelling werd door de meeste leerlingen erg gewaardeerd.

Het is nog niet helemaal hetzelfde als weg met de bus en toch maakt dit een klein beetje goed wat de leerlingen de afgelopen tijd gemist hebben!

Gymnasiumleerlingen ‘op excursie’ in Groenlo