Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

GSA organiseert filmmiddag in Groenlo op 18 maart

Op maandag 18 maart organiseert het GSA (Gender & Sexuality Alliance)-netwerk van Marianum een filmmiddag in Groenlo om 13.25 uur. Na de film is er tijd en ruimte om te kletsen over de LHBTQIA+ thematiek die centraal staat in de film of om gewoon gezellig na te praten.

Leerlingen die hier graag bij willen zijn, kunnen gewoon aansluiten. Welke film het wordt, is nog even een verrassing. Daarnaast kunnen zij alvast nadenken of ze op zaterdag 1 juni met het GSA-netwerk een dag mee wil maken als ze samen per trein naar Utrecht gaan om de start van de Pride en festiviteiten bij te wonen.

Activiteiten GSA
Het GSA-netwerk is inmiddels een steeds groter wordende groep bestaande uit verschillende leerlingen uit alle jaarlagen die open staan voor fijne gesprekken in een veilige omgeving. Misschien heb je al eens posters in de school zien hangen voor het GSA thee-uur? Naast het thee-uur organiseert de GSA ook de invulling voor o.a. Paarse vrijdag, Pride month, en ondernemen we samen leuke andere activiteiten.

Wat is het GSA?
Het GSA-netwerk is een groep leerlingen die zich, onder begeleiding van twee docenten, sterk maakt voor een veilige omgeving op school. Iedereen zou immers op school de vrijheid moeten kunnen ervaren om zichzelf te zijn, zonder schaamte.

Of je nou twijfelt over je geaardheid of gender(identiteit), of simpelweg de LHBTQIA+ gemeenschap een warm hart toedraagt; de GSA is voor iedereen!

GSA organiseert filmmiddag in Groenlo op 18 maart