Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Genomineerden Art Battle 2017

Op vrijdag 24 maart opende onze rector Jan Put op feestelijke wijze de eindexamententoonstelling van beeldende vorming in het atelier aan de Deken Hooijmansingel 1 te Groenlo.

IMG_7020 (Kopie)

Aan de hand van een zelfgekozen thema hebben leerlingen het afgelopen half jaar twee platte en één ruimtelijk kunstwerk gemaakt. De kunstwerken zijn geïnspireerd op o.a. de natuur, mensen, dieren en herinneringen en variëren van levensgroot tot miniatuur, van keramiek tot purschuim en van schilderijen tot grafische tekeningen.

Tijdens de opening maakte Jan Put bekend welke werken van havo en vwo aan de Art Battle in galerie De Weemhof te Borculo (Weemhof 5)  mogen meedoen.

Op vrijdag 7 april vindt om 16.00 uur de feestelijke opening van de Art Battle plaats. Het Assink Lyceum, Het Staring College en Marianum doen mee aan deze wedstrijd.

We nodigen u uit om de tentoonstelling op de vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 8 tot en met 17 april in Borculo te gaan bekijken.

Publieksprijs

Het publiek stemt per categorie op het beste werk en bepaalt zelf de winnaar!

170217 - artbattle poster 2017

 

Genomineerden van het Marianum voor de Art Battle 2017

havo:

Nick Sessink,  De wereld en de stad in beweging
Thema: Beweging

IMG-20170327-WA0000

Wereld in beweging

“Het stelt een wereld voor waarbinnen alles met elkaar in verbinding staat. De staaldraden moeten verbindingen voorstellen en de rode punten zijn knooppunten waar het verkeer samenvalt: steden. De rode lijn is de hoofdweg die weer in contact staat met de andere steden.”

Stad in beweging

“Je ziet verschillende steden die onderling verbonden zijn door verbindingen. Die verbindingen houden datastromen in en verbinden de steden, het is beweging van steden waarbij de dorpjes niet worden betrokken.”

Dynamische stad

Je ziet een stad waarbinnen beweging is van datastromen. De datastromen laten het dataverkeer binnen de stad zien en geven de stad een drukke indruk.

Adis Galijasevic,  Natuurlijke Bende
Thema: Beeld

adis galijasevic (Kopie)

“Als thema heb ik Beeld gekozen, want het normale beeld van de mens is dat iemand een normaal lichaam heeft, dus niet te lang of te kort, met twee armen, twee benen en een hoofd. Met mijn kunstwerk de “Natuurlijke Bende” wil ik laten zien dat het juist helemaal niet uitmaakt of iemand wel of geen armen of benen heeft. Ik wil laten zien dat het innerlijke van de mens het meeste telt. Dat laat ik zien door sommige mensfiguren vreemde vormen te geven, zoals een te lange arm. Het maakt namelijk helemaal niet uit hoe mensen er uitzien, iedereen is gewoon gelijk, ook al heeft iemand misschien geen benen. Dat betekent dat hij niet minderwaardig is dan iemand met twee benen.”

Eva Jansen, Accept
Thema: Naakt

eva jansen (Kopie)

“Dit schilderij laat een persoon zien die het slachtoffer is geworden van derdegraads brandwonden. In deze situaties is het noodzaak om gebruik te maken van plastische chirurgie en is er geen sprake van vrijwillige keuzes voor deze ingrepen.”

Vwo:

Shannen Ubbink, Het streven naar perfectie.
Thema: Sporen

shannen ubbink (Kopie)

Het streven naar perfectie – I
“De laatste jaren is de sociale media niet meer weg te denken. Het is onze belangrijkste bron van informatie. Maar de media schetst lang niet altijd een goed beeld van de werkelijkheid. Foto’s worden bewerkt, gefotoshopt en bijgesneden voordat ze worden geplaatst. Iedereen doet er alles aan om zichzelf van de beste kant te laten zien. Met als resultaat een beeld dat niets eens meer lijkt op het origineel. Een ideaalbeeld dat verre van bereikbaar is. Dit gegeven wil ik de beschouwer met mijn werk laten realiseren. De vele lijntjes suggereren de bewerkelijkheid van het gezicht. Dit kan op veel mogelijke manieren veranderd worden tot het gewenste beeld gevormd is.”

Het streven naar perfectie – II
“Dit is het tweede werk in de serie “Het streven naar perfectie”. In deze serie werk ik vanuit eenzelfde achterliggende gedachte. Namelijk het onbereikbare ideaalbeeld dat geschetst wordt door de media. Dit heeft tot gevolg dat de wereld continu op zoek is naar verbetering, en streeft naar perfectie.”

Loretta Vos, Hartverwarmend en Zenuwslopend
Thema: Herinnering

loretta vos (Kopie)

Hartverwarmend

“Je kunt het zien, je kunt het aanraken. Het is nog net geen echt hart. Je hoort en ziet het nog net niet kloppen. Het bloed raast van de ene kant naar de andere kant. Een netwerk van bloedvaten en haarvaten. Hier en daar een centrum van bijeenkomende bloedvaten en haarvaten. Hier en daar een centrum van bijeenkomende bloedvaten. Bloed, dat door je hele lichaam stroomt en verbonden is, en de herinneringen met zich meeneemt.”

Zenuwslopend

“Door een aanraking met geur, sfeer of kleur kunnen herinneringen je ineens te binnen schieten. Als een flits raast het beeld door je lichaam. Zoals een fysieke aanraking via je zenuwen zich beweegt naar je hersenen. Een netwerk aan vonkjes die je terug in de tijd brengen. Het gevoel van verbintenis via je zenuwcellen met de opgeborgen herinneringen.”

Lianne Mateman, De schijn van perfectie
Thema: Taal

lianne mateman (Kopie)

“Ik wil met dit kunstwerk laten zien dat het perfecte leven onbereikbaar is. Een hert staat symbool voor elementen van het perfecte leven. Ik wil de imperfecties van het leven bijvoorbeeld laten zien door de bladeren die van de takken zijn afgevallen, de kop die gemaakt is van verschillende diktes ijzerdraad en het gewei dat bestaat uit takken van verschillende bomen.”

 

Genomineerden Art Battle 2017