Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

FUTURELAB Marianum van start op dinsdag 8 maart

Op dinsdag 8 maart 2022 neemt Marianum het nieuwe lokaal ‘FUTURELAB’ in Lichtenvoorde in gebruik. Het FUTURELAB bevindt zich in het bovenbouwgebouw van Marianum in Lichtenvoorde. Het is een grote lichte en moderne ruimte waar leerlingen van Marianum en basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 uit de regio op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de nieuwste technieken en technologieën.

FUTURELAB – we create tomorrow by what we dream today!
Leerlingen werken in het FURURELAB aan opdrachten die zijn verdeeld over ‘de zeven werelden van techniek’ om te ontdekken welke technieken er zijn en welke beroepen hierbij horen. Per wereld maken ze gebruik van verschillende technieken zoals 3D-printers, Virtual Reality, robotarmen en een groen scherm. Deze manier van leren sluit heel goed aan bij de nieuwe beroepen waar Marianum leerlingen voor opleidt. Bovendien is het FURUTELAB licht en modern ingericht waardoor de ontwerpen en creaties van leerlingen alle aandacht krijgen.

Tech4Life
Het FUTURELAB is een doorontwikkeling van het Tech4Life lokaal dat voorheen gevestigd was in het onderbouwgebouw van Marianum in Lichtenvoorde. Hier maakten leerlingen uit groep 7 en 8 al kennis met techniek.

Samenwerking
Het FUTURELAB in Lichtenvoorde is een initiatief van vier partijen in de gemeente Oost Gelre, te weten de basisscholen in de gemeente Oost Gelre, Marianum, de Industriële Kring Groenlo/Lichtenvoorden (IKGL) en de gemeente Oost Gelre. Zij hebben zich gezamenlijk ingezet om te komen tot één goed geëquipeerd lokaal, zowel inhoudelijk als financieel.

FUTURELAB Marianum van start op dinsdag 8 maart