Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Twee films van leerlingen havo 4 genomineerd voor JAFA Filmfestival

Op woensdag 12 april is het JAFA filmfestival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) op het DRU Industriepark in Ulft. Marianum is hier zeker bij, want de film ‘A Forest’ van leerlingen uit havo 4: Maartje, Hadeel, Linda en Marit en de film ‘First Love’ van Courtney, Lindsey, Menno en Ilse zijn genomineerd! Op woensdagmiddag 12 april 2023 horen zij of ze gewonnen hebben.  

Ruim 650 leerlingen van verschillende Achterhoekse scholen volgen een dagprogramma met workshops, lezingen, demonstraties, voorstellingen en interviews over het hele DRU Industriepark. Aan het einde van de dag vindt de prijsuitreiking van de JAFA filmwedstrijd 2023 plaats. 

Hieronder staan de andere scholen die genomineerd zijn:   

  • Bedorven dromen, We’ll meet again van het Almende College
  • Black out days en Roaring twenties van het Ludger College
  • Between myself and me, Mirror mirro on the shelf en Pen van het Ulenhof College
  • Het verloren meisje van het Zone College

Prijsuitreiking
De Achterhoekse leerlingen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om mee te dingen naar een prijs. De vakjury heeft een keuze gemaakt uit de ingezonden films in verschillende categorieën als animatie, clips, live action fictie en 1 minuut-films. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS). De winnaars van een vorige editie van JAFA wonnen zelfs de landelijke scholierenfilmprijs in hun categorie, die bestond uit een werkweek met talloze filmworkshops tijdens Europese film festival voor jongeren in Griekenland.

Meer informatie

Meer informatie over JAFA 2022 is te vinden op de website: Festival | JAFA Festival

Twee films van leerlingen havo 4 genomineerd voor JAFA Filmfestival