Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Excursie Den Haag – 14 november 2019

Op donderdag 14 november 2019, vroeg in de ochtend, vertrekken de eindexamenleerlingen havo 5 en vwo 6, van het vak Kunst Algemeen naar Den Haag om daar verschillende musea te bezoeken. 

Ze bezoeken onder meer de tentoonstelling van Emma Talbot in het GEM, het museum voor actuele kunst en het Gemeentemuseum Den Haag. In dit museum is een interessante collectie die aansluit bij het examenprogramma Kunst Algemeen. Hier krijgen de leerlingen een examenrondleiding. Bovendien is het museum gevestigd in een prachtig gebouw dat ontworpen is door H.P. Berlage. Het wordt tegenwoordig beschouwd als een hoogtepunt uit de moderne architectuur.

Na dit bezoek, staat het Korzo Theater op het programma. Korzo staat bekend als een avontuurlijk podium voor jonge, getalenteerde dansers en choreografen en is daarbij ook een van de belangrijkste moderne dansproducenten in Nederland. En als het weet het toelaat, bezoeken de leerlingen de buitententoonstelling het ‘Het Hemels Gewelf’ van James Turrell in Kijkduin.

Veel plezier!

Excursie Den Haag – 14 november 2019