Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Excursie geschiedenis en KAL

Woensdag 7 december

De gecombineerde excursie naar Amsterdam (georganiseerd door de vakken geschiedenis en kunst algemeen) van de eindexamenleerlingen havo en vwo was weer zeer geslaagd.

De leerlingen kregen in het Rijksmuseum en in het Stedelijk Museum een rondleiding in aansluiting op de eindexamenstof voor beide vakken.

In het Rijksmuseum stonden de periodes van de Middeleeuwen en de Gouden Eeuw centraal.

De leerlingen stonden oog in oog met beroemde schilderijen zoals de Nachtwacht, de Zielenvisserij van A.P. van de Venne en historische voorwerpen, zoals de boekenkist van Hugo de Groot en reliekschrijnen uit de Gotiek. De theoretische stof werd levendig verteld door de museumgidsen.

Het was een mooie overgang van de oude naar de nieuwe tijd in nog geen 10 minuten lopen.

In het Stedelijk Museum werden de leerlingen verrast door Moderne en Hedendaagse kunst. Ze werden op een interactieve manier door het museum geleid.

Onze leerlingen hebben ervaren hoe het voelt om zich te verliezen in een groot blauw doek (van de abstract expressionistische kunstenaar Barnett Newman), door er in alle rust voor te zitten.

De bewegende sculpturen van Jean Tinguely en de meer dan levensgrote jongetjesrobot van de Amerikaanse kunstenaar  Jordan Wolfson, trokken de aandacht van de leerlingen.

excursie-kal-en-gs7

excursie-kal-en-gs6

excursie-kal-en-gs4excursie-kal-en-gs5

excursie-kal-en-gs3

excursie-kal-en-gs

excursie-kal-en-gs2

Excursie geschiedenis en KAL