Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Eindexamenconcert ‘Jong voor Oud’ opnieuw groot succes

Op dinsdag 16 april jl. gaven onze eindexamenleerlingen vmbo met muziek in hun examenpakket hun eindexamenconcert. Leerlingen uit leerjaar 3 met het vak muziek deden hier ook aan mee.

Ouders, opa’s, oma’s en gasten van Careaz Antoniushove en de Mariënhof waren uitgenodigd om dit concert in de aula in Lichtenvoorde bij te wonen. Het repertoire bestond uit songs uit de tijd van de grootouders, maar komt volgens muziekdocent Peter Krabbenborg, dit jaar ook voor het eerst ook uit de jaren 80 :).

Van Elvis tot Abba en van Danny de Munk tot CCR. De band speelde de sterren van de hemel en de zangers en zangeressen wisselden in vlot tempo de solo’s, duetten, kwartetten en eindigden met het voltallige koor met het liefdeslied “Can’t help falling in love” van Elvis Presley. Het publiek deint, klapt, danst en applaudisseert en na twee uur is het dan echt voorbij. Namens de leerlingen krijgt docent Peter Krabbenborg een presentje aangeboden voor de geweldige begeleiding. En nu maar hopen dat er mooie cijfers behaald zijn!

“Wat een mooie middag”, vertelt een oudere bezoeker bij het weggaan. “En wat was het goed verzorgd”!

De verzorging van de middag was in handen van de derdejaarsleerlingen basis-kader Zorg & Welzijn. Eén groep leerlingen haalde de cliënten van Antoniushove op en bracht ze weer terug. Andere leerlingen zorgden voor de ontvangst en de catering. Een mooi voorbeeld van buitenschools leren.

Al met al was het een geslaagde middag!

Eindexamenconcert ‘Jong voor Oud’ opnieuw groot succes