Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

De Huiskamer open voor eenzame jongeren + spreekuur

Vanaf maandag 1 februari kunnen leerlingen die zich op dit moment eenzaam voelen en het moeilijk vinden om aan de slag te gaan met hun schooltaken terecht in De Huiskamer aan dr. Ariënsstraat 3 in Lichtenvoorde. Leerlingen van Marianum kunnen er terecht op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 – 13.15 uur. Zij kunnen naast het volgen van hun online lessen, ook een praatje maken of wat drinken met een van de jongerenwerkers van Mazzel die dan aanwezig zijn.

Inschrijven
De Huiskamer heeft op dit moment plek voor maximaal zeven leerlingen (dit in verband met de coronamaatregelen). Daarom vragen we leerlingen zich van tevoren in te schrijven voor een dag in de week. Inschrijven kan op deze pagina. Na inschrijving verschijnt er op de website een bevestiging of er komt een melding dat de datum vol is.

Telefonisch spreekuur voor leerlingen en ouders
Naast dat wij De Huiskamer extra openstellen voor leerlingen die eenzaam zijn, organiseren we voor ouders en leerlingen een telefonisch spreekuur waar zij terecht kunnen met hun vragen of willen praten over een bepaalde situatie thuis waar zij hulp en/of advies bij willen.

Maandag tussen 14.00 – 15.00 uur spreekuur voor leerlingen
Jongerenwerkers van Mazzel zitten achter de telefoon voor een goed gesprek of om vragen te beantwoorden.

Dinsdag tussen 14.00 – 15.00 uur spreekuur voor ouders/verzorgers.
Leerlingbegeleiders zitten achter de telefoon om vragen van ouders/verzorgers te beantwoorden over bijvoorbeeld hoe hun zoon/dochter gemotiveerd kan blijven voor schoolse zaken, welke hulpmiddelen ze kunnen inzetten om de planning op orde te houden of voor zomaar een praatje.

Woensdag tussen 14.00-15.00 uur spreekuur voor ouders/verzorgers
De orthopedagoog en jeugdmaatschappelijk werker zitten dan achter de telefoon om vragen van ouders/verzorgers te beantwoorden over bijvoorbeeld zorgen over hun zoon/dochter rondom eenzaamheid en zij niet weten wat ze moeten doen, hulp willen, maar niet goed weten waar ze moeten zijn en met wie ze dit kunnen bespreken of van gedachten willen wisselen over de stemming van hun zoon/dochter.

Het telefonisch spreekuur is te bereiken via het algemene nummer van Marianum 0544 – 477 070.

De Huiskamer open voor eenzame jongeren + spreekuur