Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Vmbo-leerlingen zorgen voor ontroering tijdens concert ‘Jong en Oud’

Op dinsdagmiddag 18 april jl. is na drie 3 jaar ‘stilte’ door Corona opnieuw het concert “Jong voor Oud” gehouden door vmbo-leerlingen uit leerjaar 3 en 4 met muziek in hun vakkenpakket. Het publiek bestond uit ouders en grootouders van de leerlingen. Daarnaast waren cliënten van Careaz en de Mariënhof uitgenodigd om deze muzikale middag met nummers uit vervlogen tijden bij te wonen.

Optreden Het Bariet voor herhaling vatbaar!
De volgende dag op woensdag 19 april jl. gaven dezelfde leerlingen van Marianum het concert nog een keer aan de leerlingen van Het Bariet in Lichtenvoorde, speciaal onderwijs. Zij maakten voor het eerst een ‘live’ concert mee en waren erg onder de indruk! Sommige reageerden heel enthousiast door mee te dansen en er waren ook leerlingen die stilletjes met een lach aan het genieten waren. Ook dit optreden was voor herhaling vatbaar!

Nummers uit de oude doos
Peter Krabbenborg, muziekdocent van Marianum, heeft samen met de leerlingen een lijst met de favoriete nummers van de opa’s en oma’s van de leerlingen samengesteld. Deze nummers zijn de afgelopen tijd uitvoerig met elkaar gerepeteerd en werden op het podium in de aula van Marianum in Lichtenvoorde ten gehore gebracht. Het repertoire was zeer divers: van “Let it be” van de Beatles tot “met de vlam in de pijp” van Henk Wijngaard, maar ook “Halleluja” van Leonard Cohen en “Zachtjes tikt de regen” van Rob de Nijs.

Ontroerend
In de zaal werd zachtjes meegezongen, mee gezwaaid en af en toe een traantje weggepinkt. Het publiek was onder de indruk van het lef en het talent van de leerlingen: “Je moet het maar durven!” en “Wat was het mooi!”, “Volgend jaar komen we graag weer!”.

Verzorging door leerlingen Zorg & Welzijn
De leerlingen uit leerjaar 3 van Zorg & Welzijn mochten deze middag zowel de cliënten van Careaz Antoniushove met de rolstoel begeleiden naar Marianum, de gasten welkom heten, de aula inrichten en aankleden en de gasten voorzien van een kopje koffie, thee en de nodige zelfgemaakte versnaperingen. Ook voor hen was het een leerzame en bovenal gezellige middag!

Optreden voor ouders en grootouders
Catering en aankleding werd verzorgd door leerlingen van Zorg & Welzijn!
Optreden voor Het Bariet
Optreden voor Het Bariet
Vmbo-leerlingen zorgen voor ontroering tijdens concert ‘Jong en Oud’