Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Communitiy Champions van De Graafschap voor leerlingen

Op donderdag 9 maart 2023 doet Marianum voor de tweede keer mee aan het Community Champions Traject van voetbalclub De Graafschap. Een tof project waar twintig leerlingen van Marianum aan mee kunnen doen. Leerlingen ontvangen hier nog persoonlijk informatie over.

Het project is te vergelijken met een maatschappelijke stage van één dagdeel per week (meestal op donderdag) en duurt in totaal ongeveer 12 weken. De verwachte einddatum is in mei 2023. Tijdens het project is er veel aandacht is voor onder meer persoonlijke vaardigheden zoals presenteren, solliciteren, sporten en bewegen en weerbaarheid. Leuke activiteiten wisselen zich af met trainingen. En bij leuke activiteiten moet je dan denken aan bezoeken van wedstrijden van de Graafschap, zelf trainingen en wedstrijden organiseren met en tegen andere scholen uit de regio en evenementen organiseren voor andere leerlingen.

De leerlingen die meedoen, werken als groep samen en gaan afwisselend in Lichtenvoorde en Groenlo aan de slag met een trainer van De Graafschap zelf. Naast de maatschappelijk impact van de leerlingen wordt alle inzet uiteindelijk beloond met een erkend MDT-certificaat, dat prachtig staat op het CV van de leerlingen.

De leerlingen werken als groep samen en zijn afwisselend in Lichtenvoorde en Groenlo aan de slag met een trainer van De Graafschap zelf.

Meer achtergrondinformatie is in onderstaand filmpje te bekijken:

Communitiy Champions van De Graafschap voor leerlingen