Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

28
Nov
28
Nov
Thema-avond ‘sexting’ bij Marianum – opening Orange the World Oost Gelre

Van 19:30 tot 21:30

Op maandag 28 november 2022 vindt bij ons op school in Groenlo de officiële opening van Orange the World in gemeente Oost Gelre plaats. Francien Regelink, schrijfster van twee boeken over het actuele thema ‘sexting’, zal deze avond (vanaf 19.30 uur) vertellen over haar boeken en ervaringen.

Ouders zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Kaarten zijn gratis te verkrijgen via: www.oostachterhoek.nl/regelink of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De GGD Noord- en Oost-Gelderland zal aanwezig zijn voor aanvullende uitleg en voor vragen.

Orange the World
Al enkele jaren worden er in de gemeente Oost Gelre activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt elk jaar plaats van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag). In Oost Gelre is de officiële start van de campagne op maandag 28 november.

Francien Regelink
Francien Regelink, geboren in Warnsveld, is online marketeer, content strategist en dé deskundige op het gebied van sexting. Zelf zegt ze hierover het volgende: “Hoezo deskundige sexting? Omdat ik er zelf slachtoffer van ben. Toen ik vijftien jaar oud was, liet ik via de webcam mijn borsten zien aan de coolste jongen van de school. Ik maakte een screenshot en stuurde hem de foto van mijn borsten via MSN, in het volste vertrouwen en de veronderstelling dat het ‘for his eyes only’ was. Daar dacht hij helaas anders over. Niet veel later hingen mijn borsten door de hele school. Een heftige ervaring waar ik veel van geleerd heb en die ik uiteindelijk om heb weten te draaien naar iets positiefs. Ik schreef een boek over mijn verhaal en heb het mijn missie gemaakt om de kennis over seksueel grensoverschrijdend gedrag te vergroten”.
Na aanleiding van de vele bezoeken die Regelink al bracht aan klassen, ging ook steeds vaker het geluid op of ze niet ook op ouderavonden haar verhaal wilde doen. “Het is eigenlijk best gek dat je als ouder aan je kind vraagt hoe zijn of haar dag was, maar niet vraagt hoe zijn of haar dag online verlopen is. Aangezien daar bijna net zo veel tijd wordt doorgebracht. Al dan niet meer. En wat speelt er zich online eigenlijk allemaal af in de beleveniswereld van uw zoon of dochter? Waar mag u de regie pakken en waar kunt u deze beter laten liggen en erop vertrouwen dat u kind online zijn of haar weg weet. Allemaal dingen waar ik tijdens de ouderavond verder op in ga”, aldus Francien.

De activiteiten rondom Orange the World Oost Gelre zijn een samenwerkingsverband van Scholengemeenschap Marianum, gemeente Oost Gelre, GGD Noord- en Oost-Gelderland, Soroptimisten en de Bibliotheek Oost-Achterhoek.