Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

18
Apr
18
Apr
Project Restart bij Openluchtmuseum Arnhem voor G1KM en G1HA3

Van 08:30 tot 14:30

Op de volgende ochtenden zullen telkens 2 brugklassen vanuit Groenlo naar het Openluchtmuseum in Arnhem vertrekken om deel te nemen aan het project Restart:

Maandag 27 maart        : G1MH en G1HA1

Dinsdag 4 april               :  G1AG en G1HA2

Dinsdag 18 april             : G1KM EN G1HA3

De klassen vertrekken om 08.30 uur en zijn uiterlijk om 14.30 uur terug op school.
Ze hoeven die dag alleen eten en drinken mee te nemen.


Bij de interactieve game Restart leren leerlingen over de persoonlijke motieven om te migreren en hoe ingrijpend het is om je vaderland achter te laten. Ze ervaren zelf hoe het is om in te burgeren in een land waar je de gewoontes niet van kent en de cultuur je vreemd is.

Tijdens dit project ervaren leerlingen obstakels en uitdagingen die voor migranten dagelijkse realiteit zijn. Ze moeten werk zoeken, een vreemde taal leren en vreemd eten proeven. Leerlingen gaan in groepjes op pad en krijgen via een tablet opdrachten doorgestuurd. Ook horen ze verhalen van migranten in het historisch erfgoed, zoals het Chinese eethuis, de Molukse barak, het Turkenpension en het Indisch Achtererf

Tijdens een voorbereidende les bij levensbeschouwing zijn leerlingen op zoek gegaan naar hun eigen familiegeschiedenis en maakten ze een paspoort dat nodig is in het museum.