Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

10
Nov
10
Nov
Dag van de Mantelzorg – mantelzorguur in De Huiskamer

Van 15:00 tot 16:00

10 november ‘Dag van de Mantelzorg’ – ben jij er ook bij?

Zet alvast in je agenda: woensdag 10 november ‘Dag van de Mantelzorg’. Tijdens deze dag worden door heel Nederland mantelzorgers in de schijnwerper gezet. Een mantelzorger is iemand die zorgt voor een ziek familielid, vriend of buur.

Mantelzorguur
Marianum besteedt hier ook aandacht aan door een mantelzorguur in De Huiskamers in Lichtenvoorde en Groenlo te organiseren op 10 november. Iedereen is welkom: alle leerlingen en medewerkers van Marianum. We beginnen om 15.00 uur en eindigen rond 16.00 uur.

De Huiskamer en mantelzorgers
De Huiskamer is een plek waar jongeren hun ideeën kunnen inbrengen, activiteiten kunnen volgen, maar ook hun verhaal kwijt kunnen over hun rol als mantelzorger. Mantelzorg is namelijk van alle leeftijden. Van jong tot oud.

Programma
Wat we al kunnen vertellen over de middag, is dat er iemand langskomt van de gemeente Oost Gelre die alles over het onderwerp mantelzorg kan vertellen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen, informatie te delen of informatie uit te wisselen. Meer inhoudelijke informatie volgt volgende week.

Mantelzorgers – onmisbaar
Wist je dat er in heel Nederland bijna 5 miljoen mantelzorgers zijn? Van jong tot oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad. Wat zij doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. Daarom is er de Dag van de Mantelzorger’ in het leven geroepen om hen op 10 november in de schijnwerpers te zetten, want hun zorg mag gezien worden.