Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Bijeenkomst voor bedrijven ‘Techniek is overal’ – komt u ook?

Op donderdag 17 oktober 2019 organiseert Marianum in Lichtenvoorde in samenwerking met gemeente Oost-Gelre en Industriële Kring Groenlo en Lichtenvoorde (IKGL) een informatiebijeenkomst ‘Techniek is overal’.  Bedrijven uit de gemeente Oost Gelre (zowel IKGL-leden als niet leden) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Opgeven kan hier!  

Inhoud programma
16.00 uur: Inloop
16.15 uur: Welkomstwoord van Laurens Grashof, voorzitter van IKGL.
16.30 uur: Introductie ‘Techniek is overal’ door voorzitter Raymond Nijenhuis en onderwijsmakelaar Wendel Mambi
16.45 uur: Spreker Peter van der Wel. Hij schetst onder meer het belang van het onderwijs in het algemeen en techniekonderwijs in het bijzonder.
17.45 uur: Rondleiding door de moderne en geavanceerde praktijklokalen van Marianum in Lichtenvoorde.
18.15 uur: Drankje en maaltijd

Tekort aan technisch personeel
Het gebrek aan technisch personeel bij veel bedrijven neemt steeds ernstiger vormen aan en de komende jaren zal dit tekort alleen maar groeien. Uit de cijfers blijkt dat het aantal leerlingen dat naar een vmbo-opleiding gaat, in onze regio tot 2032 daalt met maar liefst 34%. Daar komt bij dat scholen de grootste moeite hebben om technische docenten te vinden.

Techniek is overal
De overheid heeft voor scholen 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Samen met het Assink Lyceum, het Staringcollege en Zonecollege heeft Marianum een deel van dit budget verworven voor een driejarig project getiteld ‘Techniek is overal’. Hiermee kan het techniekonderwijs vanaf groep 7 tot aan het mbo een boost worden gegeven.

Hulp bedrijven
Omdat de techniek zo snel verandert en de scholen het niet alleen kunnen, moeten de praktijklessen bij bedrijven zelf worden ingevuld. Dat is een belangrijke omschakeling. Daarom wil de gemeente Oost Gelre en het bedrijfsleven – leden van de IKGL – bij dit driejarig project aansluiten.

Bijeenkomst voor bedrijven ‘Techniek is overal’ – komt u ook?