Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen werken mee aan film ‘Onze Helden’ voor 4 en 5 mei comité Lichtenvoorde

Vijf leerlingen uit de onderbouw in Lichtenvoorde, leerjaar 2, hebben meegewerkt aan een film die speciaal is gemaakt voor het 4 en 5 mei comité van Lichtenvoorde. De film wordt tijdens de dodenherdenking, op maandag 4 mei 2020, uitgezonden en is nu al te zien op onze website (zie hieronder). De hele uitzending is naar verwachting vanaf 18.45 uur te zien via www.elna.nl,

Verzetshelden
De film gaat over een aantal Lichtenvoordse verzetshelden, die gevaarlijk werk hebben verricht. Ze hebben onder meer piloten en gevluchte krijgsgevangenen uit handen gehouden van de Duitsers, hielpen mensen die niet voor de Duitsers wilden werken aan een onderduikadres, overvielen distributiekantoren om aan bonkaarten te komen voor de onderduikers en vervalsten persoonsbewijzen. En alles voor onze vrijheid.

De volgende leerlingen van Marianum zijn in de film te zien: Sam Marijnusse, Denzel Hendriks, Gijs Harbers, Thieme Wupping en Jur Hulshof. Talie Wijlens, van jongerenwerk MAZZEL in Lichtenvoorde, heeft de film in elkaar gezet en de voice over is van Dirry Harkink, docent bij Marianum.

Leerlingen werken mee aan film ‘Onze Helden’ voor 4 en 5 mei comité Lichtenvoorde