Burgerschapsdagen 17, 18 en 19 oktober Marianum Lichtenvoorde

Alle leerlingen van de onderbouw in Lichtenvoorde krijgen van 17 tot en met 19 oktober verschillende leuke, interessante en leerzame workshops aangeboden tijdens de burgerschapsdagen!

Op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 oktober 2018 vinden bij Marianum Lichtenvoorde de burgerschapsdagen plaats. Deze dagen zijn bedoeld voor alle leerlingen van de onderbouw in Lichtenvoorde. Leerlingen van de onderbouw in Groenlo krijgen deze dagen in het voorjaar aangeboden.

Workshops
In samenwerking met Mazzel (Jongerenwerk Oost-Gelre) is er ook dit schooljaar weer een gevarieerd programma samengesteld. Leerlingen volgen naar eigen keuze workshops met thema’s zoals identiteit, participatie en democratie. Naast de vrije keuze zijn er ook twee verplichte workshops in het kader van preventie met de thema’s Loverboys, Gehoorschade, Pak an en Frisse start.

Vast onderdeel 
In de afgelopen jaren zijn de burgerschapsdagen een vast onderdeel geworden in het programma van de onderbouw. Jaarlijks streeft Marianum naar de vergroting van de kwaliteit van de workshops. Omdat een aantal onderwerpen nog steeds actueel zijn, hebben we een aantal vaste samenwerkingspartners die jaarlijks terugkomen om een workshop te geven.

 

Burgerschapsdagen 17, 18 en 19 oktober Marianum Lichtenvoorde