Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Verslag excursie Lille

Op dinsdag 26 juni jl. vertrokken ’s ochtends vroeg 31 goed gemutste leerlingen (uit onder meer havo 4 en vwo 4 en 5) met de bus naar Lille. Onder begeleiding van mevrouw Hegemen, mevrouw Heinneman en mevrouw Koekoek waren ze twee dagen van huis en in de tussentijd maakten ze kennis met Fransen en de Franse cultuur in de grote Franse stad Lille.

Na aankomst in Lille en het wegbrengen van de koffers, konden leerlingen op eigen houtje alvast het centrum ontdekken. De busreis was namelijk zo voorspoedig verlopen dat we te vroeg waren voor onze afspraak met leerlingen van het LHIL (lycée hôtelier international de Lille).

Na kennismaking met de Lillois gingen Fransen en Nederlanders in gemixte groepjes op weg om opdrachten uit te voeren in de stad en zodoende het eindpunt van de route te bereiken. De Franse leerlingen waren wat gehaast om de opdracht af te ronden, omdat zij graag om vijf uur alweer voetbal wilden kijken (de laatste groepswedstrijd van Frankrijk werd gespeeld).

Na de gezamenlijke opdracht kregen de leerlingen nog even vrije tijd. Een paar leerlingen besloten dat ze dat niet nodig hadden en voegden zich bij de docenten voor een stukje stadswandeling door Vieux Lille. In het hotel werden vervolgens de kamers verdeeld, friste iedereen zich nog even op en maakte zich klaar voor le dîner bij Les Trois Brasseurs. Na het Franse driegangendiner keerden we weer terug in het hotel.

Dag twee begon in twee aparte groepen. Groep één ging eerder ontbijten zodat zij op tijd bij het Musée des Beaux-Arts in Lille waren voor een rondleiding. Groep twee volgde later. In het museum werd ons in sneltreinvaart de ontwikkeling van kunst verteld van het platte perspectiefloze in de oudheid tot kunstwerken met reliëf en perspectief in de Renaissance.

Na het bezoek aan het museum hadden de leerlingen voor het laatst wat vrije tijd om onder meer te lunchen voor we weer zouden vertrekken. De terugreis nam wat meer tijd in beslag dan op de heenweg. Het duurde vooral te lang voor de Duitse buschauffeur die tijdens de rit moest vernemen dat alles vorbei was voor het Duitse voetbalelftal. En het sprookje voor het Franse voetbal duurt voort…

Verslag excursie Lille