Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Bezoek aan Slag om Grolle! – 25 oktober

Vrijdag 25 oktober gaan we met al onze 579 leerlingen een bezoek brengen aan ‘de slag om Grolle’. Het centrum van Groenlo is dan zo goed als mogelijk teruggebracht naar de tijd van 1627. Er lopen allerlei re-enactors rond, compleet in kleding, wapens en uitrusting zoals dat gedragen werd in de 17e eeuw.

Er is voor onze leerlingen van alles te zien, zoals een chirurgijn die een been afzet, een tentenkamp waarin echt geslapen wordt, kwakzalvers, lichtekooien, soldaten, vrouwen, kinderen, een heksenwaag, er wordt gekookt zoals in de17e eeuw, en nog veel meer. In de middag wordt de slag ook ‘echt’ nagespeeld.

Onze leerlingen gaan in groepjes aan de slag met diverse opdrachten. Het thema voor deze editie is ‘echt of nep’. Aan de hand van opdrachten, gesprekken, foto’s, filmpjes en invuloefeningen komen de leerlingen erachter wat echt bij de 17e eeuw hoort en wat er toch eigenlijk niet helemaal klopt. De opdrachten krijgen na de herfstvakantie een vervolg in de lessen geschiedenis.

Naast het beoogde leereffect mogen onze leerlingen genieten, zich verwonderen en plezier maken. We hopen hiermee de eerste schoolweken na de zomervakantie op een mooie manier af te sluiten.

Deze editie blijft het toegangsbandje het hele weekend geldig, waardoor leerlingen en hun begeleiders ook op zaterdag en zondag zonder extra entreegeld te hoeven betalen naar dit evenement kunnen.

Lees verder in de Donald Duck of bekijk / beluister deze podcast:

Bezoek aan Slag om Grolle! – 25 oktober