Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Plaatsing letter O van landmark LICHTENVOORDE – 20 juni

Op donderdag 20 juni 2024 wordt om 15.30 uur weer een nieuwe letter geplaatst om het landmark LICHTENVOORE langs de N18 bijna compleet te maken. Dit keer is het de O van onderwijs, mede gevuld door onze onderbouwleerlingen uit Lichtenvoorde, onder begeleiding van docent beeldende vorming Heleen Rooks.

Het landmark LICHTENVOORDE is een initiatief van de gemeente Oost Gelre in het kader van “Geef Lichtenvoorde kleur”. Elke letter is door een andere kunstenaar op een andere manier ingevuld.

In de afgelopen maanden namen leerlingen uit de onderbouw Lichtenvoorde voorwerpen mee naar school om hiermee de letter O te vullen. Dit waren voorwerpen van nu, voorwerpen die we misschien over bepaalde tijd helemaal niet meer gebruiken of voorwerpen die juist vergeten worden. Met deze voorwerpen en/of informatie helpen we mensen in de toekomst een beeld te geven van de huidige tijd waarin (jongeren) leven.

De voorwerpen zijn in doorzichtige kunststof gegoten (epoxy), zodat ze goed te zien zijn. Dat is een techniek waar veel kennis van het product voor nodig is en die uitgevoerd is door docent Heleen Rooks en de hulp van Ellen Fukkink. Alle voorwerpen in transparante epoxy vormen zo een transparante tijdcapsule.

Het idee van de capsule komt uit Praag waar in het koffiehuis “mlýnská kavárna” een lange bar te zien is van epoxy. Daarin zijn allerlei voorwerpen gegoten zoals filmkaartjes, muntjes, snoeppapiertjes. Een bar waar je maar naar blijft kijken en welke een feest van herkenning is en daarmee dus een prachtige tijdscapsule!

Op vrijdag 28 juni wordt de laatste letter van het landmark LICHTENVOORDE geplaatst en feestelijk onthuld.

Plaatsing letter O van landmark LICHTENVOORDE – 20 juni