Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen op onderzoek tijdens ‘Kunst in Lichtenvoorde’

Op donderdag 4 juli jl. was het voor leerlingen uit L2HA met beeldende vorming de laatste les van het lesprogramma ‘Kunst in Lichtenvoorde’. Tijdens dit programma deden zij onderzoek naar kunst in de openbare ruimte in Lichtenvoorde. Het blijkt namelijk dat daar weinig over is vastgelegd.

De lessen werden gegeven door docent beeldende vorming Heleen Rooks en zijn in samenwerking met de gemeente Oost Gelre tot stand gekomen. Samen met de gemeente is er een lesprogramma opgesteld met daarbij aandacht voor beeld, tekst en vormgeving. In de lessenreeks zijn de leerlingen telkens met één onderdeel bezig geweest. Al deze losse elementen zijn in de laatste lessen samengevoegd tot een poster per kunstwerk. Er was helaas te weinig tijd en ruimte om alle kunstwerken in Lichtenvoorde te behandelen. Het doel is om dit volgend jaar verder uit te breiden zodat alle kunst in Lichtenvoorde wel gedocumenteerd is.

Inmiddels hebben de leerlingen tijdens de laatste les de posters opgehaald bij de drukker. Binnenkort zijn deze te zien als kleine tentoonstelling in de bibliotheek in Lichtenvoorde. Kom vooral kijken!

Meer informatie is ook te lezen in dit artikel: ‘We hebben soms halsbrekende toeren uitgehaald om goede foto’s te krijgen’ | Cultuur – Elna.nl

Leerlingen op onderzoek tijdens ‘Kunst in Lichtenvoorde’