Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Verslag profielwerkstukreis naar Praag – 2 t/m 6 september

Van 2 september tot en met 6 september gingen 33 leerlingen uit havo 5 en vwo 6 met verschillende profielen op profielwerkstukreis, onder begeleiding van 4 docenten, naar Praag. Na een lange treinreis kwamen de leerlingen tegen middernacht eindelijk aan bij het fantastische verblijf in Praag. We verbleven met onze groepjes in prachtige appartementen in hartje centrum, enkele minuten lopen van de Karlsbrucke. 

Het tropische weer in combinatie met deze mooi stad was natuurlijk ideaal om op onderzoek uit te gaan. Iedere dag waren de groepen leerlingen op pad, zowel in- als buiten de stad om bijvoorbeeld interviews en enquêtes af te nemen of musea te bezoeken. Het verplaatsen in de stad gebeurde te voet of met het openbaar vervoer.

Een groep leerlingen ging met de trein naar Pilzen om meer te weten te komen over het proces van het bierbrouwen en weer een andere groep was te vinden aan de rand van de stad om watermonsters te nemen in de Moldau op zoek naar microplastics. Ook waren er leerlingen die heerlijk op de fiets door de stad fietsten met een gids om architectuur te bekijken. En zelfs in de dierentuin zat een groep Capibara’s te observeren. Ook een onderzoek naar criminaliteit onder jongeren of mentale gezondheid bij jonge topsporters naast de invloed van de verandering van de wapenwet kwamen aan de orde. Of de vraag of vleesvervangers populair zijn en of er Pink Tax is in Praag…. Allemaal uiteenlopende onderzoeken die het erg boeiend maken.

De laatste avond hebben gezellig samen gegeten en een groepsfoto gemaakt voor de (John) Lennon Wall en natuurlijk onze namen achtergelaten op deze beroemde Street art muur. Er is veel te zien en te beleven in deze stad. De leerlingen hebben hard gewerkt én daarnaast ook flink genoten van het bruisende stadsleven. 

Het was een fijne groep en een waardevolle week. Een mooie herinnering om mee te nemen.

Susan Firing, Pim de Kousemaeker, Ronald Prins en Arleen Nijman

Hieronder zijn de foto’s te bekijken:

Verslag profielwerkstukreis naar Praag – 2 t/m 6 september