Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Profielwerkstukreis Parijs

Vorige week zijn 15 leerlingen uit havo 5 en vwo 6, onder begeleiding van mevrouw Struiksma en mevrouw Koekoek, vertrokken naar de camping de Paris aan de rand van Parijs voor hun eigen onderzoek van hun profielwerkstuk. Het maken van een profielwerkstuk is een onderdeel van hun eindexamen.

De leerlingen gaan onder andere naar musea of bedrijven om op die manier aan hun informatie voor hun onderzoek te komen.

Eén groepje leerlingen doet onderzoek naar reclame en heeft daarvoor het Musée des Arts Décoratifs bezocht waar een expositie was over reclame van de grote Parijse warenhuizen aan het begin van de 20e eeuw.

Een andere groep doet onderzoek naar de verschillen tussen Frankrijk en Nederland voor wat betreft de standpunten en wetgeving over abortus en bezochten onder andere het Musée d’Histoire de la médecine.

Behalve hele specifieke bezoeken voor het profielwerkstuk hebben de leerlingen de eerste dag in Parijs gebruikt om in ieder geval de belangrijkste monumenten van de stad gezamenlijk te bezoeken en om ook te leren hoe je hier het openbaar vervoer moet gebruiken. Zo waren onze leerlingen in één dag klaargestoomd zodat ze zichzelf konden redden in een wereldstad.

Op de donderdag vielen veel plannen letterlijk in het water door de grote hoeveelheid regen die er in de ochtend viel.

De leerlingen hebben grote stappen gemaakt in hun onderzoek en daarbij ervaringen opgedaan die ze zich nog lang zullen herinneren.

Ook leuk om te weten: de profielwerkstukreis viel nog tijdens de paralympische spelen en daarom kon je op verschillende plekken in de stad paralympische sporten uitproberen. Roos, Ilja en Maud werden uitgedaagd voor rolstoeltennis (zie foto verderop)!

Vrijdag was de reisdag terug naar huis. Daarna konden de leerlingen gelijk een lang weekend bijkomen 🙂

Profielwerkstukreis Parijs