Nieuwsbrief 16 maart 2018
 
 

Leerlingen vrij - 20 maart 2018

Extra herinnering: op dinsdag 20 maart zijn alle leerlingen van Marianum vrij in verband met een onderwijsstudiedag.

 

Uitwisselingsprogramma met Barcelona voor 4 havo en 5 vwo

Van 19 tot en met 25 maart 2018 gaan leerlingen van Marianum voor de tweede keer naar Sant Quirze: een school in de buurt van Barcelona. Hier werken de leerlingen samen aan het project ‘Dikes and H2O quality’. Ze gaan bij elkaar op bezoek, voeren (zelfbedachte) opdrachten uit en maken indringend kennis met elkaars cultuur. Dit leidt tot meer inzicht en wederzijds begrip.

Lees verder

 

Gastlessen over geaardheid tijdens les levensbeschouwing

Op woensdag 21 maart 2018 en dinsdag 3 april ontvangen de leerlingen van leerjaar twee in Groenlo en Lichtenvoorde gastlessen van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen van het COC. Het COC is een Nederlandse belangenorganisatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (kortweg lhbti's). De gastlessen worden gegeven tijdens de les levensbeschouwing.

Lees verder

 

Leerlingen van Marianum gratis toegang bij lezing Bert Wagendorp

Op donderdag 22 maart komt schrijver Bert Wagendorp voor een lezing naar de Bibliotheek Groenlo. Een terugkeer naar zijn roots, want Wagendorp is geboren in Groenlo. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Scholengemeenschap Marianum. De avond begint om 19.30 uur. Leerlingen van Marianum kunnen in de Bibliotheek Groenlo gratis een kaartje afhalen op vertoon van hun leerlingpas.

Lees verder

 

Tussenjaar informatiemiddag 25 april

Op woensdag 25 april 2018 om 16.30 uur organiseert Marianum een bijeenkomst over het nemen van een tussenjaar. Dit informatiemoment vindt plaats in lokaal 522 in Marianum Groenlo en is voor zowel de leerlingen als hun ouders.

Lees verder

 

Het Eiland – projectweek onderbouw Lichtenvoorde

Van maandag 26 maart tot en met donderdag 29 maart volgen de leerling van de onderbouw in Lichtenvoorde de projectweek onder de naam: ‘Het Eiland’. Leerlingen gaan in groepjes aan de slag met het ontwerpen van een eigen eiland met alle ins en outs die daarbij horen, denk bijvoorbeeld aan klederdracht, een vlag, lekkere hapjes, etc.

Lees verder

 

Japan bezoekt Marianum

In de week van 25 maart tot en met maandag 2 april komen twee Japanse jeugdteams op trainingskamp in Marveld Recreatie in Groenlo: Kashiwa Russell 015 en Shirayuri Seagulls O12. Beide teams hebben trainingen, wedstrijden, excursies en brengen op woensdag 28 maart een bezoek aan Marianum en een basisschool.

Lees verder

 

Kom kijken naar ‘Passion Lichtenvoorde’ – dinsdag 27 maart 2018

De derde editie van Passion Lichtenvoorde vindt dit jaar plaats op dinsdag 27 maart aanstaande om 20.00 uur op het marktplein van Lichtenvoorde. Annette Bronsvoort, burgemeester van gemeente Oost Gelre, verzorgt de opening.

Lees verder

 

Extra certificaat en examenboekje - informatie voor examenkandidaten havo-5 en vwo-6

Naast je diploma (havo-5 en vwo-6) is het mogelijk om een extra certificaat uitgereikt te krijgen. Als je je voor andere zaken dan je eigen vakken in hebt gezet op school, dan kun je (naast je diploma) een certificaat krijgen. Die andere zaken kunnen bijvoorbeeld zijn: deelname leerlingenraad, MR, inzet goede doelen, geven van lessen peersupport, deelname in commissies, projecten, schooltoneel. Denk je dat je in aanmerking komt voor zo’n certificaat? Vul dan je gegevens uiterlijk 1 april 2018 in via dit formulier.

Bij je diploma-uitreiking krijg je straks een examenboekje. Dit examenboekje is een leuk aandenken voor later, want hierin kun je terugzien wie er dit schooljaar examen heeft gedaan en wat jouw mede-jaargenoten zijn gaan doen ná Marianum. Voor de inhoud van dit boekje zijn we op zoek naar een leuke slogan van jou, een grapje of een citaat dat je inspireert of typeert. Deze informatie kun je ook invullen op dit formulier. Ook weer graag uiterlijk 1 april 2018 inleveren. De leukste quotes worden gebruikt in de presentatie in de kerk, bij de diploma-uitreiking.

Heel veel succes met de laatste schoolweken, de toetsen en andere voorbereidingen voor het examen!

 

Wie mag er naar de Art Battle 2018? - 6 april is de uitslag

Tijdens de eindexamenexpositie op 6 april 2018 aanstaande van de eindexamenleerlingen van Marianum wordt bekend gemaakt welke leerlingen mee mogen doen aan de Art Battle. De Art Battle vindt plaats van 13 tot en met 26 april 2018 op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.30- 1630 uur.

Lees verder

 

Laatste schooldag vieren met Walibi

De laatste schooldag van de eindexamenleerlingen van 4 vmbo viert Marianum met een gezamenlijk uitstapje! De leerlingen gaan op donderdag 26 april naar Walibi in Biddinghuizen (Flevoland). U heeft daar onlangs een brief over ontvangen. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer Koolenbrander:

w.koolenbrander@marianum.nl

 

Extra examentraining - 28 - 29 april en 30 april - 1 mei 2018

Marianum biedt extra examentraining aan, zodat de leerlingen zich optimaal kunnen voorbereiden op hun examen. Net als voorgaande jaren werkt de school samen met Lyceo. De examentrainingen vinden dan ook weer tegen een gereduceerd tarief plaats in de locatie Groenlo.

Lees verder

 
 

ALGEMEEN

 

Uw mening telt! Doe mee en maak kans op een gezellig avondje uit

Ieder jaar doet Marianum mee aan het landelijk tevredenheidsonderzoek onder de ouders van leerjaar 3. Dit jaar breiden wij dit uit en vragen álle ouders om deel te nemen. Wij zijn benieuwd naar jullie mening over ons onderwijs en daarom ontvangt u binnenkort van ons een e-mail met daarin de link naar de enquête. Omdat we het op prijs stellen dat zoveel mogelijk ouders de enquête invullen, verloten we onder de inzendingen drie bioscoopbonnen voor een gezellig avondje uit.

Zodra de resultaten bekend zijn, laat Marianum in een van de volgende nieuwsbrieven weten met welke punten wij aan de slag gaan. Zo werken we samen een de verbetering van ons onderwijs. Daarnaast wordt de uitslag teruggekoppeld naar DUO-onderwijsonderzoek/Vensters voor Verantwoording. Zij benchmarken de onderzoeksresultaten met landelijke cijfers.

 
 

LEUKE BERICHTEN

 

Avonturen, plezier én hard werken tijdens reis naar Kempten!

Net als vorig schooljaar, doet Marianum dit schooljaar ook weer mee met het Erasmus+ project ‘Environment Curiosity as an Opportunity (ECO.)’. Marianum werkt daarbij samen met scholen uit Duitsland (Kempten), Italië (twee keer Perugia) en Spanje (Catalonië, Barcelona). Van 4 tot en met 10 maart 2018 vertrokken leerlingen Esmee Veldhuis, Dieke te Woerd, Anna Vos, Renate Hoekstra en Kyra Lansink naar Kempten, onder begeleiding van docenten Willem Meurs en Hannie Lensink.

Lees verder

 

Vwo-leerjaar 1 werkt mee aan Radboud Onderzoek

Eind februari 2018 hebben 18 vwo-leerlingen uit klas g1a1 meegedaan aan een onderzoek om het leesbegrip van digitale teksten op het internet te onderzoeken. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Radboud Universiteit in Nijmegen in samenwerking met Kentalis. Helen Blom, orthopedagoog, promoveert op dit onderwerp en werkt hierin samen met de professor Dr. Ludo Verhoeven en professor dr. Harry Knoors.

Lees verder

 
 

IN MEMORIAM

Sjoukje Steentjes – plotseling overleden

In de nacht van vrijdag 2 maart jl. is tot ons grote verdriet geheel onverwacht Sjoukje Steentjes overleden, leerlinge van onze school in vwo-3. Wij wensen de familie Steentjes, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met dit vreselijke verlies en zijn in gedachten bij hen.

Het ligt niet
in de lengte
of zwaarte van tijd
of iets
je lief en dierbaar is

Het ligt
in de diepte
van het verlangen
in de liefde
waarmee
je lief hebt

In de liefde
ligt
het verdriet
als je verliest

En je huilt
omdat
in je tranen
je liefde ligt

Liesbeth Blok

 
 

AGENDA

 
Klik hier voor de complete agenda
De volgende nieuwsbrief verschijnt op 26 april 2018
Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de teamleider van uw zoon/dochter.
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
Copyright © 2015 Marianum
Contact | Disclaimer
Postbus 35
7140 AA Groenlo
Tel: 0544-477070
Fax: 0544-477050
{readpixel}