Nieuwsbrief 16 juni 2017
 

Inhoudsopgave

ALGEMEEN
    Geslaagd!
    Foto's gala
    Rapportvergaderingen op maandag 19 en dinsdag 20 juni a.s.
    Mission Olympic
    Nieuwe organisatiestructuur per 01-08-2017
    Groenkracht Zonnepanelen
    Talent gezocht!
    Marianum en het Bariet in Concert
    Boeken inleveren en bestellen
    Nieuwe examensecretaris

ONDERBOUW
    Onderbouwfeest Groenlo
    Onderbouw Lichtenvoorde

BOVENBOUW VMBO
    De eerste vmbo-leerlingen van het profiel BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) naar Schilder^sCOOL Zutphen
    Terugkomdag stage Basis-kader leerjaar 3 op maandag 3 juli

AGENDA

 

ALGEMEEN

 

Geslaagd!

Woensdagmiddag is er een golf van opluchting en ontlading door Groenlo, Lichtenvoorde en omstreken gegaan! En terecht, want de leerlingen van Marianum hebben het heel goed gedaan tijdens hun centrale eindexamens. De cijfers voor het eerste tijdvak zien er als volgt uit:

  • Basis - 97,3 % geslaagd
  • Kader - 96,3% geslaagd
  • GT - 92,5 % geslaagd
  • Havo - 82,6 % geslaagd
  • Vwo - 91 % geslaagd

Een prachtige prestatie!

Daarnaast is er een klein groepje dat op dit moment definitief is afgewezen, maar voor de grootste groep van de nog niet geslaagden geldt, dat er nog volop kans is om het in de tweede termijn wel te halen. Deze leerlingen wensen we natuurlijk heel veel sterkte voor de komende dagen.

Klik hier voor het overzicht van de geslaagden van het eerste tijdvak!

 

Foto's gala

De foto's van het Gala 2017 staan online. Bekijk de plaatjes op de rode loper op onze website via deze link. Bekijk hier de foto's van het feest.

 

Rapportvergaderingen op maandag 19 en dinsdag 20 juni a.s.

Op maandag 19 en dinsdag 20 juni aanstaande hebben we schoolbreed rapportvergaderingen. Dit houdt in dat we op beide dagen op beide locaties volgens een turborooster lesgeven.

Klik hier voor het turborooster

 

Mission Olympic

Zoë Groot Kormelink en Tijmen Poll 2de van Nederland met tennis
Zoë Groot Kormelink en Tijmen Poll zijn 2de van Nederland geworden op de Olympic Moves onderdeel tennis recreatief. De twee begonnen niet goed in Amsterdam, want de 1ste wedstrijd werd verloren. Daarna herpakten ze zich en wonnen ze alle wedstrijden. Op het einde zou het heel spannend worden, want diegene waar ze van verloren hadden, hadden ook een wedstrijd verloren. En voordat de laatste wedstrijd begonnen was, stonden 3 teams bovenaan met alle 3 een wedstrijd verloren. Uiteindelijk kwamen ze net te kort om 1ste te worden, maar ze mogen zeer trots zijn op een 2de plek. Gefeliciteerd Zoë en Tijmen.

Tennis
Naast Tijmen en Zoë deed nog een team mee en wel het schoolteam recreatief. Het was tot de laatste dag nog onzeker of Wouter Tielemans en Daan Stokkers wel mee konden doen, door een late afmelding. Gelukkig hebben we toch een dame kunnen vinden, die mee wilde en kon doen en wel Noa Reijerink. Super bedankt dat je mee hebt gedaan. Ze begonnen heel goed aan het toernooi, want de eerste twee wedstrijden werden gewonnen. Daarna werd het wat minder en konden ze helaas geen vuist meer maken.

Steetdance
Afgelopen vrijdag zijn wij naar Amsterdam geweest om onze school te vertegenwoordigen met het onderdeel streetdance. De dames hebben ontzettend hun best gedaan maar helaas hebben ze geen prijs kunnen winnen. Desondanks heeft iedereen het enorm naar de zin gehad. Ik wil alle dames die mee hebben gedaan dan ook bedanken voor hun geweldige inzet.

Badminton
Nadat de regionale finales waren gewonnen door het schoolteam van het Marianum mochten deze vijf leerlingen hun badmintontalenten laten zien in Amsterdam. Met Harry Bennink, zelf spelend bij LBC'72, als coach werd er door iedereen goed badminton gespeeld. Van de vijf leerlingen waaruit het team bestond zaten er drie op badminton. Al snel werd duidelijk dat de top van Nederland aanwezig was in Amsterdam. Timo Dusseldorp, vroeger ooit op badminton gezeten, wist het nog even heel spannend te houden tegen de nummer 1 van Nederland onder de 16 jaar. Timo werd werkelijk alle hoeken van het veld laten zien maar wist op bijzondere wijze door vallen en opstaan er steeds een spannende rally van te maken. In de meiden dubbel speelden Nova de Keizer en Lisanne Wesseling erg sterk maar wisten helaas tegen de super sterke tegenstanders niet te winnen. Tjalle Berentsen liet zien dat hij het badminton ook nog zeker niet verleerd is. Ook Tjalle verloor een paar keer maar met één punt verschil tegen de top van Nederland. Lynn Ressing wist als enige nog wel een hele spannende wedstrijd te winnen in een dames enkel wedstrijd. Ondanks deze overwinning werden we als Marianum laatste in de poule.  Al met al een geweldige ervaring voor alle vijf de badmintonners om tegen zulke goede tegenstanders te spelen. Met deze ervaring op zak gaan we volgend jaar weer proberen om in Amsterdam de finales te mogen spelen. 

Minitrampoline
Vol goede moed is het team van minitrampoline vorige week vrijdag afgereisd naar Amsterdam. Vorig jaar hebben ze voor het eerst meegedaan, dit was een leerjaar. Dit jaar zijn ze tweede geworden in de regionale finale, dus we hoopte op een mooie klassering. Vlak van te voren kon Rachel helaas niet mee doen ivm het NK turnen. We hadden een goede vervangster kunnen regelen en wel Sem Brockotter. Het volledige team bestond uit Lisa Schukking, Inez Hofman, Daphe Arink, Twan Koopmans, Marjolein Nijhuis en Karlijn Krabbenborg. Met het inspringen werden de leerlingen al wat zenuwachtig en helaas konden sommige de zenuwen niet helemaal de baas worden. Tijdens de finalesprongen kon je dit ook zien. Na afloop waren ze ook niet tevreden, want ze konden veel beter. De finale was een paar uur later pas, dus het was lang wachten en kijken naar de concurrenten. Toen de prijsuitreiking was, hadden ze toch nog de stille hoop dat ze op het podium terecht zouden kunnen komen. Helaas was dit niet het geval. Ze hebben wel een leuke dag gehad én ze zijn een ervaring rijker!

Veldloop
Voor de finale veldloop in Amsterdam hebben zich dit jaar 3 jongensteams geplaatst: jongens klas 1 en 2 en 3. De weersomstandigheden waren beter dan de laatste 2 jaren. Steeds konden we rekenen op temperaturen van tegen de 30 graden. Dit jaar was het met 20 graden beter te doen, ware het niet dat het de gehele ochtend flink geregend had, met als gevolg dat het op sommige plekken van het parcours een “ Mud Run” werd.
Maar hierover werd door de lopers niet geklaagd. Vol overgave gooide iedereen zich in de strijd en had men er alles voor over om zo goed mogelijk voor de dag te komen.
Het deelnemersveld was gigantisch sterk, zodat het dit jaar niet tot een podiumplek is gekomen.
Blijft wel dat de lopers allemaal genoten hebben en met de gedachten alweer met het volgende jaar bezig waren.

Het blijven toch echte karaktermensen, die lopers. Chapeau!!!

Sportieve groet,
Sectie Bewegingsonderwijs

 

Nieuwe organisatiestructuur per 01-08-2017

Met ingang van 1 augustus 2017 krijgen de teamleiders binnen Marianum een andere functiebenaming, namelijk die van conrector.
Naast het onderhouden van contacten en relaties zowel in- als extern, zijn de conrectoren verantwoordelijk voor het onderwijsprogramma en zijn zij mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van schoolbeleid, schoolcultuur, de inzet van personeel en het beheer van financiën (gerelateerd aan het eigen onderwijsteam). Daarnaast heeft elke conrector een schoolbrede portefeuille ter ondersteuning van de rector. De inhoud van deze portefeuille bestaat uit het ontwikkelen van beleid c.q. beleidsadvisering van verschillende domeinen.

Lieveke Brücker * Passend Onderwijs (i.s.m. Arnold Maarse)
* Identiteit
* Waardegericht leren

Christel Wolterinck * Kwaliteitszorg
* Leermiddelen

Javier Castilla Martin * Onderwijs en ICT
* Netwerken PO → VO

Raymond Nijenhuis * Onderwijs en ICT
* Extern leren (maatschappelijke stage/maatschappelijke acties en
onderwijskundige projecten)
* Internationalisering
* Ontwikkeling van maatwerkprogramma’s
* Netwerken VMBO → MBO
* Netwerken met bedrijven en instellingen

Arnold Maarse * Samen Opleiden
* Passend Onderwijs (i.s.m. Lieveke Brücker)

Nicky Konings * Extern leren (maatschappelijke stage/maatschappelijke acties en
onderwijskundige projecten)
* Internationalisering
* Ontwikkeling van maatwerkprogramma’s
* Personeelsbeleid
* Netwerken VO → HO
* Netwerken met bedrijven en instellingen

 

Groenkracht Zonnepanelen

Nu onze verbouwing van de locatie in Groenlo afgerond is, zijn we met de voorbereidingen van het volgende project gestart: in samenwerking met de Energiecoöperatie Groenkracht Groenlo worden zonnepanelen op ons schooldak in Groenlo geïnstalleerd. Er zijn ook plannen voor een zonne-energie-installatie op het schooldak in Lichtenvoorde, samen met Zonnig Zieuwent/KeiZonnig.

U kunt deelnemen aan dit project wanneer u in de zogenaamde postcoderoos van de projectlocatie woont of een eigen bedrijf heeft.

Vooraankondiging voor een bijeenkomst in Lichtenvoorde: maandag 3 juli a.s. van 19.30-20.30 uur in de aula van de bovenbouw in Lichtenvoorde. Houd u hiervoor de mail in de gaten.

 

Lees verder

Klik hier voor de brochure

 

Talent gezocht!

Nederlands grootste website voor middelbare scholieren is weer op zoek naar nieuw talent. Voor het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar zowel schrijvers als videomakers om onze jongerenredactie te versterken. Heb jij een talent voor schrijven of een voorliefde voor het maken van video’s en heb je interesse? Kijk dan voor meer informatie over de vacature op:

www.scholieren.com/blog/9008/blogger-gezocht-mv
www.scholieren.com/blog/9005/videomaker-gezocht-mv  

De redactie van Scholieren.com is op het gebied van jongerenjournalistiek een gevestigde naam en werkt samen met grote namen als NOS, Nu.nl en Blendle. 

 

Marianum en het Bariet in Concert

Op donderdagavond 29 en vrijdagavond 30 juni vindt het onderbouwconcert plaats. Marianum onderbouw Lichtenvoorde en het Bariet gaan dan wegens enorm succes van vorig jaar wederom 2 muzikale avonden verzorgen met spetterende optredens.

Er zijn dit schooljaar diverse nieuwe bands ontstaan die voor het eerst optreden én we hebben een professionele huisband! Spannend dus, zowel voor hen als voor de luisteraar! Ook zijn er dansgroepen die hun flexibiliteit laten zien. Kortom, een heel divers programma dat je niet mag missen!

Wil je er bij zijn? Kaarten kosten € 4,00 en zijn te koop in de voorverkoop op school en aan de kassa.

Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Aula bovenbouw Lichtenvoorde.

 

Boeken inleveren en bestellen

Marianum kent 2 boekenleveranciers: Iddink en Van Dijk. Van zowel Iddink als Van Dijk krijgt u automatisch bericht (per email) over het inleveren van de boeken én het bestellen van nieuwe boeken.

Voor schooljaar 2017-2018
Nieuwe leerlingen in leerjaar 1 ontvangen via Marianum een flyer waarin staat hoe de boeken besteld moeten worden.

Leerlingen die volgend jaar in leerjaar 4 in Groenlo komen wisselen van boekenleverancier Van Dijk naar Iddink. Deze leerlingen ontvangen van Marianum een code om de boeken te bestellen bij Iddink.

Alle overige leerjaren ontvangen informatie per email rechtstreeks van de betreffende boekenleverancier.

Leerjaar

Boekenleverancier Lichtenvoorde

Boekenleverancier Groenlo

1

Van Dijk

Van Dijk

2

Van Dijk

Van Dijk

3

Van Dijk

Van Dijk

4

Van Dijk

Iddink

5

-

Iddink

6

-

Iddink

 

Nieuwe examensecretaris

Met ingang van schooljaar 2017-2018 neemt onze examensecretaris Bartho van Bijleveld afscheid vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Marianum heeft een prima opvolger voor hem gevonden in collega Jeroen Rensen. Jeroen gaat, naast zijn lesgevende taken in de bovenbouw vmbo, de taak van schoolbrede examencoördinator vervullen.

 
 

ONDERBOUW

 

Onderbouwfeest Groenlo

Donderdag 22 juni is het onderbouwfeest in Groenlo.

 

Onderbouw Lichtenvoorde

In de loop van volgende week ontvangt u meer informatie met betrekking tot de uitjes van leerjaar 1 en 2.

 
 

BOVENBOUW VMBO

 

De eerste vmbo-leerlingen van het profiel BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) naar Schilder^sCOOL Zutphen

Derdejaars vmbo-leerlingen van het profiel BWI, zijn afgelopen week, drie dagen met de trein naar de Schilder^sCOOL in Zutphen geweest. De leerlingen hebben eigengemaakte werkstukken van de keuzevakken “Meubelmaken” en “Gevelopeningen” meegenomen en in de werkplaats van de Schilder^sCOOL onder begeleiding van schilderdocent Martin Rondeel bewerkt. Aandachtspunten waren: design en decoratie. Het strakke en kleurrijke resultaat is op de foto’s te zien.

Lees verder

 

Terugkomdag stage Basis-kader leerjaar 3 op maandag 3 juli

Vanaf maandag 19 juni aanstaande gaan alle derdejaars basis- en kaderleerlingen twee weken op beroeps oriënterende stage. Op maandag 3 juli worden de leerlingen om half 9 op school verwacht voor de terugkomdag bij hun beroepsgerichte profiel. Het stageverslag inleveren en ervaringen uitwisselen over de stage staat centraal. Na afloop is er tijd om eventuele achterstanden uit leerjaar 3 weg te werken. Houd hiervoor ook de schoolmail tijdens de stage in de gaten.

 
 

AGENDA

 
19 & 20 juni Rapportvergaderingen (turborooster)
21 juni Bijeenkomst ouderklankbordgroepen
22 juni Kennismaking klas 3: 14.00 uur
23 juni Inhaalmoment opdrachten PTA bovenbouw havo/vwo
26 juni MR-vergadering
29 & 30 juni Onderbouwconcert Lichtenvoorde en Bariet
30 juni Examenuitslag 2e tijdvak – vmbo, havo, vwo
30 juni Laatste toetsen PTA inhalen, bovenbouw havo/vwo
De volgende nieuwsbrief verschijnt op 30 juni 2017. Houd u de mail en de website in de gaten voor informatie met betrekking tot de laatste schoolweken!
Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de teamleider van uw zoon/dochter.
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
Copyright © 2015 Marianum
Contact | Disclaimer
Postbus 35
7140 AA Groenlo
Tel: 0544-477070
Fax: 0544-477050
{readpixel}