Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Opgeven Hannover Messe Challenge

Ben jij erbij op 1 en 2 april 2019? Dan organiseert de Universiteit Twente de Hannover Messe Challenge. Leerlingen uit havo 4/5 en vwo 5/6 zijn van harte uitgenodigd.

Op maandag 1 april en dinsdag 2 april 2019 wordt voor de vierde keer de Hannover Messe Challenge georganiseerd. De Universiteit Twente organiseert dit vanuit VO-HO netwerk Oost samen met Saxion, Windesheim en zes andere regionale VO-HO netwerken in Nederland. Leerlingen van Marianum uit havo 4/5 en vwo 5/6 zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Een aantal docenten van Marianum gaan mee ter begeleiding.

Hannover Messe Challenge
De Hannover Messe Challenge is een tweedaags event om leerlingen te inspireren voor technologie, kennis te laten maken technische opleidingen en te enthousiasmeren voor een technische carrière. Het programma bestaat uit een Science dag op de Universiteit Twente op 1 april en een bezoek aan de Hannover Messe op 2 april, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa.

Op de Hannover Messe staan ruim 6.000 interessante bedrijven uit 70 landen. Het is een inspirerende plek om rond te kijken. Voor leerlingen bij uitstek de kans om zich te oriënteren op hun toekomst.

Programma
De Hannover Messe Challenge bestaat uit twee dagen:

Dag 1: Science dag met een aansprekende keynote (vorig jaar nobelprijswinnaar Ben Feringa), inspirerende workshops, lezingen, rondleidingen en activiteiten over wetenschap, technologie, innovatie en ondernemerschap. Het programma wordt samengesteld met inbreng van de zeven VO-HO netwerken en bedrijven uit de regio. In de avond kunnen de leerlingen deelnemen aan diverse sport en cultuuractiviteiten en zullen ze overnachten op de campus van de Universiteit Twente.

Dag 2: Met bussen vertrekken de leerlingen de volgende ochtend vroeg richting Hannover voor het bezoek aan de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. Hier zullen ze werken aan een creatieve opdracht.

Meer informatie en opgeven
Meer informatie over de Hannover Messe Challenge vind je op de website. Wil je je opgeven? Neem dan contact op met Yvonne Bouw (y.bouw@marianum.nl). Voor het opgeven is namelijk toestemming van je ouders én school nodig. Heb je toestemming? Schijf je dan voor 10 maart 2019 hier in.

Opgeven Hannover Messe Challenge