Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige en jeugdarts

Bij Marianum is het, naast de reguliere contactmomenten op school, ook mogelijk om zonder afspraak bij de jeugdverpleegkundige of jeugdarts binnen te lopen.

Bij Marianum is het, naast de reguliere contactmomenten op school, ook mogelijk om zonder afspraak bij de jeugdverpleegkundige of jeugdarts binnen te lopen. De jeugdverpleegkundige voor Marianum is Monika Neumann en de jeugdarts is Jelma Vaatstra. Het inloopspreekuur is bedoeld voor ouder(s)/verzorger(s), leerlingen en leerkrachten.

Datum inloopspreekuur
In Lichtenvoorde vindt het inloopspreekuur plaats op de onderbouwlocatie in ruime 448.1 en de eerstvolgende datum is donderdag 17 januari van 9.00 – 10.30 uur. De informatie in Groenlo volgt nog.

Vragen of zorgen
Ouders/verzorgers, leerlingen en leerkrachten kunnen het inloopspreekuur gebruiken om hun vragen of zorgen te bespreken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over: opvoeding, ontwikkeling, pesten, faalangst, gewicht, slapen of schoolverzuim.

Wie doet wat? 
De jeugdverpleegkundige adviseert, informeert en/of verwijst door. Vanwege de nauwe samenwerking tussen de jeugdverpleegkundige en jeugdarts, kan een jeugdarts worden ingeschakeld bij bijvoorbeeld chronische ziektes of problemen met horen, zien, groei, ontwikkeling en gedrag. De jeugdarts nodigt daarnaast leerlingen uit, op verzoek van de zorgcoördinator, als er sprake is van veel ziekteverzuim.

Inloopspreekuur
Het inloopspreekuur vindt maximaal vier keer per schooljaar plaats. De frequentie en duur van het inloopspreekuur worden in overleg met de school kortgesloten tijdens het jaarlijkse relatiegesprek. De school heeft vervolgens een belangrijke rol in de informatievoorziening richting ouder(s)/verzorger(s) om het inloopspreekuur kenbaar te maken.

Meer weten?
Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak kunnen ouders en leerlingen terecht bij de jeugdarts Jelma Vaatstra: j.vaatstra@ggdnog.nl (rechts op de foto) of bij Monika Neumann: m.neumann@ggdnog.nl (links op de foto).

 

Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige en jeugdarts