Olympic Moves Schoolweken (8 – 19 oktober)

Marianum organiseert van maandag 8 oktober tot en met vrijdag 19 oktober 2018 de Olympic Moves Schoolsportweken. Daarin biedt de school in totaal tien sporten aan waarvan één sport per dag te volgen is. De weken vinden plaats in Groenlo en Lichtenvoorde en is bedoeld voor alle leerlingen van Marianum (onderbouw en bovenbouw).

Olympic Moves
Omdat Marianum een breder sportaanbod wil bieden aan leerlingen, organiseert de school de laatste drie jaar een sportweek onder de naam: The Olympic Moves Schoolweken. Tijdens deze weken maken we voor een aantal sporten een selectie om mee te kunnen doen aan de regionale finales van Olympic Moves, waar Marianum al meer dan 10 jaar aan mee doet. Olympic Moves is een schoolsportevenement met schoolvoorrondes, regionale finales en landelijke finales op sportcentrum Papendal in Arnhem. Vorig jaar is Marianum met een aantal sporten in de prijzen gevallen.

Aanbod sporten
De sporten die leerlingen kunnen volgen, zijn:
1. Voetbal voor jongens
2. Voetbal voor meisjes
3. Handbal
4. Volleybal
5. Floorbal (ook wel unihockey genoemd: een soort ijshockey in de zaal)
6. Badminton
7. Tennis
8. Streetdance
9. Veldloop
10. Minitrampoline springen

Meedoen en opgeven!
Leerlingen die mee willen doen, kunnen zich voor maximaal twee sporten opgeven bij hun docent Bewegingsonderwijs. Het liefst zo snel mogelijk en uiterlijk woensdag 1 oktober 14.00 uur. Met vragen en/of opmerkingen kunnen ze bij de docenten Bewegingsonderwijs terecht. Ook leerlingen die nu geblesseerd zijn en willen meedoen, kunnen zich gewoon opgeven!

Aanvullende informatie voor het opgeven
Leerlingen kunnen zich individueel opgeven voor alle sporten. Er gelden wel een paar uitzonderingen:

  1. Bij tennis mág ook een dubbelpartner opgeven worden
  2. Voor voetbal geldt dat er een team moet worden opgegeven. Hiervoor geldt dat het team uit klas 1, 2 en 3 bestaat uit minimaal 8 en maximaal 10 personen per team. Voor jongens in klas 4 en hoger, zijn dit er minimaal 12 en maximaal 15 leerlingen per team. Lukt het niet om een compleet team samen te stellen? Dan kunnen leerlingen zich gewoon aanmelden en kijken de docenten waar hulp nodig is.

Let op! Nieuw dit jaar bij voetbal is dat leerlingen een team mogen samenstellen van heel Marianum (locatie maakt niet uit) in de volgende categorieën:

  1. Jongens of meiden klas 1
  2. Jongens of meiden klas 2 en 3 (tweedejaars mogen samen met derdejaars)
  3. Jongens of meiden klas 4 en hoger (hiervoor mogen leerlingen zich ook individueel opgeven)

Gemiste toetsen en schoolwerk moeten wel ingehaald worden zoals dat gebruikelijk is! En als een leerling zich heeft opgegeven, dan is zij/hij verplicht te komen.

Tot dan!

Olympic Moves Schoolweken (8 – 19 oktober)