Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

De Huiskamer gaat weer open op 16 september!

Op maandag 16 september 2024 zijn De Huiskamer in Groenlo en Lichtenvoorde weer geopend. Net als andere schooljaren zullen er weer diverse activiteiten worden georganiseerd. Hier zijn het komende schooljaar vier stagiaires mede voor verantwoordelijk. De stagiaires zijn S. Kordi, N. Rondeel, C. Lemaire en F. Grievink. Zij beginnen op 9 september met hun stage en stellen zich dan voor.

Openingstijden De Huiskamer
De Huiskamer in Groenlo is te vinden in kamer 665 (tegenover de Studielounge) en is bedoeld voor leerlingen uit de onder- en bovenbouw. De openingstijden:
• Maandag van 12.00 – 16.00 uur – inloop
• Dinsdag van 12.00 – 16.00 uur – inloop
• Woensdag van 12.00 – 16.00 uur – activiteitenmiddag

Voor Groenlo is de contactpersoon: Thirsa van der Kieft

De Huiskamer in Lichtenvoorde is te vinden in het onderbouwgebouw en is bedoeld voor leerlingen uit de onderbouw. De openingstijden;
• Maandag van 14.30 – 16.30 uur – inloop
• Dinsdag van 14.30 – 16.30 uur – inloop
• Woensdag van 14.30 – 16.30 uur – activiteitenmiddag

Voor Lichtenvoorde is de contactpersonen Gert Jan Koens voor de onderbouw en voor de bovenbouw Jasper Schutten.

Voor jongeren uit de bovenbouw in Lichtenvoorde organiseert Jasper Schutten regelmatig activiteiten buiten de school. Ook is hij regelmatig aanwezig in het bovenbouwgebouw in Lichtenvoorde. De eerste activiteit die hij organiseert is op woensdag 25 september in de middag vanaf 15.00 uur bij het Hooiland in Lichtenvoorde: een kennismakingsbijeenkomst voor leerlingen uit de bovenbouw. Meer informatie hierover staat op de posters die in het gebouw hangen.

Wat is De Huiskamer?
De Huiskamer is een veilige en gezellige plek voor jongeren die op zoek zijn naar extra ondersteuning, rust en een plek waar ze in een veilige omgeving een (vertrouwelijk) gesprek kunnen voeren. Het gaat bijvoorbeeld om jongeren die door omstandigheden thuis moeilijk huiswerk kunnen maken, die mantelzorger zijn en daar even uit willen of dat jongeren die op zichzelf aangewezen zijn door scheiding van ouders. Ook kan het zijn dat ze een goed idee hebben en ze geen plek kennen om dit te delen. Naast dat De Huiskamer een gezellige plek is, kunnen leerlingen op de woensdagen deelnemen aan verschillende activiteiten op het gebied van sport en bewegen, kunst en cultuur en persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten of vragen?
Neem dan contact op met mevrouw N. Ebbers. Zij is binnen Marianum de contactpersoon voor De Huiskamer.

De Huiskamer gaat weer open op 16 september!