22 april 2016

VERBOUWING MARIANUM GROENLO

Afronding fase 1

We zijn de afgelopen weken bezig geweest om de laatste werkzaamheden in fase 1 af te ronden.

Na de meivakantie zal heel fase 1 binnen afgerond zijn, waarna de leerlingen ook gebruik kunnen maken van de aula en de mediatheek.

De bibliotheek zal de komende weken de inrichting aan gaan brengen. Na de opening van de bibliotheek kunnen de leerlingen hier ook gebruik van maken.

Fase 2A

Op de 2de verdieping hebben we de afgelopen weken de sloopwerkzaamheden uitgevoerd, we hebben dit met zo minimaal mogelijk geluidsoverlast proberen te doen.

Een compliment naar de leerlingen en medewerkers, dat de noodzakelijke afzetting van het bouwterrein en de hoofdingang en de toegang via tijdelijke ingang goed opgevolgd en gerespecteerd worden.

We zijn inmiddels gestart met het plaatsen en afwerken van de nieuwe buitenkozijnen. Het nieuwe plafondraster wordt momenteel aangebracht en de schilder is volop aan het werk.

Eind deze week gaan we starten met de vloerafwerking van deze verdieping, waarna we alweer richting de afronding van deze fase gaan.


Na de vakantie zullen we gaan starten met fase 2B, de 1ste verdieping van deze fase.


Een kijkje op de vide vanuit de nieuwe aula


Het podium in de nieuwe aula. Foto is genomen vanaf de vide


De nieuwe mediatheek

Voortgang fase 2

De werkzaamheden in fase 2 zijn in volle gang. Ook hier beginnen we weer met het demonteren van alle onderdelen die niet opnieuw gebruikt worden. Veel zit boven de plafonds en daarvan hebben veel mensen ook geen weet. Daarna is het leuke werk weer aan de orde, iets nieuws maken.

De opbouw van de installatie is een kopie van de eerste fase. De verse lucht toevoer naar de lokalen is wel anders van opzet. In de nieuwe gevelelementen zijn ventilatie openingen ingebouwd waardoor de verse lucht in de lokalen wordt gebracht. De lucht wordt gedwongen langs een element waarmee de lucht in de winter wordt verwarmd en in de zomer zal worden gekoeld. Per lokaal wordt er een regelunit aangebracht waarmee alle disciplines, ventilatie temperatuur, zonnewering en verlichting voor dit lokaal geregeld gaan worden. Planning is dit moment de grootste uitdaging. De werkzaamheden van zowel bouwkundig aannemers als van de installateur en onderaannemers moet goed op elkaar worden afgestemd om de beschikbare tijd zo efficiƫnt te gebruiken. Een complexe puzzel die goed in elkaar past.

In verband met de renovatie in Groenlo, is besloten de Centraal Schriftelijke Examens in Cultureel Centrum De Bron in Groenlo te houden.

Alle examens, ook die van de dyslecten (tijdverlengers) worden daar afgenomen, met uitzondering van de examens KAL voor havo en vwo. Deze worden in de nieuwe mediatheek afgenomen.

Like ons op Facebook

Vindt u het leuk om de verbouwing van dichtbij te volgen?
Like Marku Bouw dan op Facebook 'Revitalisatie Marianum Groenlo'.
Daar plaatsen we regelmatig foto's en berichtjes van de verbouwing.

Vragen? U kunt ons mailen via verbouwinggroenlo@marianum.nl.

Merkt u buiten de schooltijden onregelmatigheden op of rondom de school op?
Neemt u dan telefonisch contact op met de oproepdienst 06 - 23 26 95 03.

Copyright © 2015 Marianum
Contact | Disclaimer
Postbus 35
7140 AA Groenlo
Tel: 0544-477070
Fax: 0544-477050