24 maart 2016

VERBOUWING MARIANUM GROENLO

Terugblik afgelopen periode

We leveren eind deze week de binnenzijde van fase 1 op, met uitzondering van de buitenzijde en de aula.

Hier zijn we nog met afrondende werkzaamheden bezig, de ruimte tussen leerlingen en aula is door ons middels een stofscherm afgezet, dit om de veiligheid van de leerlingen te waarborgen.

Er is door alle betrokkenen heel wat werk verzet om de oplevering van deze fase conform planning mogelijk te maken.

We zijn dan ook benieuwd naar de reacties van de leerlingen op het resultaat wat we met z’n allen hebben neergezet.

Het buitenterrein aan de zijde van de bibliotheek is nog niet definitief, de werkzaamheden zullen over een aantal weken uitgevoerd worden. In ieder geval voor ingebruikname van de bibliotheek.

Komende periode

Na Pasen beginnen we met de sloopwerkzaamheden van de bovenste verdieping van fase 2, dit zal de nodige geluidsoverlast met zich meebrengen. We trachten dit zo minimaal mogelijk te houden, echter voorkomen kunnen we dit niet.

Na Pasen les in de eerste nieuwe lokalen

Afgelopen week is hard gewerkt aan de afronding van de installaties voor de lokalen die na Pasen in gebruik worden genomen. De verlichtingsarmaturen en de luchtroosters zijn in het plafond gemonteerd en zijn aangesloten op de installaties boven het plafond die je niet meer kunt zien. In de lokalen is er gekozen voor LED armaturen vanwege het zeer gunstig energieverbruik.

De installaties worden komende week in bedrijf gesteld, zodat alles precies op tijd gereed is voor de eerste lessen vanaf dinsdag 29 maart. Ook is dan het Sciencelokaal op de eerste verdieping in bouwdeel 1997 gereed voor gebruik. In dit lokaal is vorige week met succes een proef uitgevoerd met het ventilatiesysteem dat specifiek voor dit deel van Marianum is ontworpen. De frisse buitenlucht wordt op 24 plaatsen aangezogen vanuit de gevel en wordt dan op de ingestelde temperatuur gebracht voordat het in de lokalen komt. Met de proef hebben we laten zien dat de ontwerpgegeven ook echt gehaald worden met de installatie. Vooraf is er veel gerekend, zodat je ook echt de ontwerpgegevens kunt halen die in het bestek zijn vastgelegd. Daarmee legt de opdrachtgever, in dit geval Marianum, vast wat er verwacht wordt. Stukje voor beetje krijgt de oude entree en de lesvleugel weer iets van een schoolgebouw terug.

Paasattentie voor de mensen op de bouw

Afgelopen week zijn de leerlingen van de inpakservice van Het Bariet (school voor speciaal voortgezet onderwijs) druk bezig geweest met een paasattentie voor de harde werkers op de bouw. Vanuit Marianum kregen zij de vraag een attentie te verzorgen. De leerlingen hebben geshopt, ingepakt en ook nog een mooie persoonlijke kaart gemaakt.

Het resultaat mag er zijn, een heerlijke paasstol met een pakje roomboter, verpakt in een mooi versierde tas en daarbij de kaart.

Donderdagmiddag is de paashaas in hoogsteigen persoon de attentie gaan bezorgen op de bouw in Groenlo.

We willen de leerlingen van Het Bariet, hun leiding en natuurlijk de paashaas bedanken voor hun hulp.


We wensen iedereen vrolijke paasdagen!

Like ons op Facebook

Vindt u het leuk om de verbouwing van dichtbij te volgen?
Like Marku Bouw dan op Facebook 'Revitalisatie Marianum Groenlo'.
Daar plaatsen we regelmatig foto's en berichtjes van de verbouwing.

Vragen? U kunt ons mailen via verbouwinggroenlo@marianum.nl.

Merkt u buiten de schooltijden onregelmatigheden op of rondom de school op?
Neemt u dan telefonisch contact op met de oproepdienst 06 - 23 26 95 03.

Copyright © 2015 Marianum
Contact | Disclaimer
Postbus 35
7140 AA Groenlo
Tel: 0544-477070
Fax: 0544-477050