22 januari 2016

VERBOUWING MARIANUM GROENLO

Op naar de afbouw van fase 1

Fase 1 nadert de afronding. Het worden spannende weken om te zorgen dat alle werkzaamheden op tijd afgerond kunnen worden. Daar waar we al volop met de afmontage van wandcontactdozen en data aansluitingen bezig zijn, wordt er nog steeds hard gewerkt aan de nieuwe buitenschil van de school.

De meeste componenten worden op de plaats gezet en aan elkaar verbonden met leidingen en kabels. Aan een radiator komt een verwarmingsleiding, een ventilator wordt voorzien van een luchtkanaal en aan een wandcontactdoos een kabel. Alles moet met elkaar afgestemd zijn om straks fase1 af te ronden. Die fase van de bouw noemen wij de inbedrijfstelling.

Als het gebouw helemaal dicht is kunnen we daarmee beginnen. Als er warmte wordt gevraagd in een lokaal, door een thermostaat, moet de installatie er voor zorgen dat er warm water beschikbaar komt voor dat lokaal en dat er net zolang verwarmt wordt tot dat de ingestelde waarde bereikt is. Eigenlijk is dat net zo als het inschakelen van verlichting, als de gebruiker licht wil, bedien je de lichtschakelaar. Stel je voor, water op de wastafels, ventilatie, verwarming, licht, data enz. Alles wat er gebruikt wordt in een gebouw heeft wel een link met de installatietechniek. In een groot gebouw is het dan extra complex omdat bijna alles in elkaar grijpt. Daarvoor komt er in de moderne gebouwen een hele regeling met software en allerlei modules in het veld die zorgen voor de communicatie en sturing van de installaties.

Stapje voor stapje gaan we richting de afbouw van fase 1 en zal er steeds meer zichtbaar worden van het uiteindelijke resultaat.

Terugblik afgelopen periode

Het sloopwerk binnen is de afgelopen weken afgerond, buiten verwijderen we de laatste oude kozijnen en gevels.

De nieuwe verdiepingsvloer is gelegd en afgestort.

Alle constructieve aanpassingen zijn afgehandeld en uitgevoerd.

Bouwkundige werkzaamheden binnen zijn in een afrondende fase. Buiten zijn we gestart met het aanbrengen van de nieuwe buitenkozijnen.

Komende periode

We zijn binnen gestart met de afbouwwerkzaamheden, dit betekent het plaatsen van de verschillende tussen- en voorzetwanden.

De nieuwe toiletgroep op de eerste verdieping wordt gerealiseerd en de verschillende aansluitingen worden luchtdicht afgewerkt.

Buiten starten we met het isoleren van de oude gevels en het nieuwe gevelmetselwerk.

De dakdekker zal zijn werkzaamheden afronden. Fase 1 heeft dan als eerste van de 3 fasen een compleet nieuwe dakbedekking.

Wat goed merkbaar is en we zullen trachten hier zo goed mogelijk mee om te gaan, is de toename in transportbewegingen naar de bouw met de verschillende (afbouw-)materialen.

Er is een afspraak met de leveranciers dat we dit zoveel mogelijk buiten de lestijden om doen, om onveilige situaties te voorkomen.

Uw zonnepanelen op het dak van Marianum?

Ook het Marianum neemt haar verantwoordelijkheid in de verduurzaming van de lokale leefomgeving. Energiebesparing is dan ook één van de redenen waarom wij ons schoolgebouw in Groenlo momenteel verbouwen. Wij hebben besloten om ook een stap te zetten in de opwekking van groene energie. Wij stellen ons dak in Groenlo gratis ter beschikking aan de ouders van onze leerlingen, om zo gezamenlijk een groot zonnedak te realiseren van maar liefst 600 zonnepanelen! Indien u met ons investeert in dit unieke zonneproject levert dit voor u tevens een gunstig financieel rendement op en helpt u mee aan de realisatie van een duurzame leer- en leefomgeving voor uw kind.

Dit zonnepanelenproject realiseren wij samen met de nieuwe Groenlose energie coöperatie Groenkracht, zij voeren dit project vanuit idealistische gronden en zonder winstoogmerk uit, samen met o.a. de gemeente Oost Gelre. U kunt al vanaf een aantal panelen meedoen. Voorwaarde voor deelname is wel dat u woonachtig bent in Groenlo, Beltrum, Lievelde, Eibergen of Zwolle. De voorinschrijving is inmiddels gestart en loopt tot 1 februari. Meer informatie zoals een presentatie en een uitgebreide brochure is te vinden op www.groenkracht-groenlo.nl . Ook kunt u voor vragen contact opnemen met Paul Wallerbos van Groenkracht Groenlo (06-52581235).

Like ons op Facebook

Vindt u het leuk om de verbouwing van dichtbij te volgen?
Like Marku Bouw dan op Facebook 'Revitalisatie Marianum Groenlo'.
Daar plaatsen we regelmatig foto's en berichtjes van de verbouwing.

Vragen? U kunt ons mailen via verbouwinggroenlo@marianum.nl.

Merkt u buiten de schooltijden onregelmatigheden op of rondom de school op?
Neemt u dan telefonisch contact op met de oproepdienst 06 - 23 26 95 03.

Copyright © 2015 Marianum
Contact | Disclaimer
Postbus 35
7140 AA Groenlo
Tel: 0544-477070
Fax: 0544-477050