24 februari 2017

VERBOUWING MARIANUM GROENLO

Terugblik afgelopen periode

  • Afgelopen weken hebben we de afbouwwerkzaamheden afgerond en hebben we toegewerkt naar de oplevering van vandaag.
  • Zoals tijdens de gehele afgelopen 18 maanden is ook de laatste weken het contact tussen de school en de bouwers goed geweest.
  • We bedanken Scholengemeenschap Marianum, de leerkrachten en leerlingen voor de samenwerking en het continu begrip voor de door ons veroorzaakte overlast.

Laatste handelingen van de bouwfase

  • Volgende week in de vakantieperiode zullen we als aanvullend werk alle gekleurde binnendeuren in bouwdeel 1997 (fase 2) vervangen voor nieuwe witte binnendeuren.
  • In verband met de slechte weersomstandigheden zullen we de laatste buitenschilder-werkzaamheden afronden.
  • Ook zullen we de afrondende werkzaamheden aan het kunstwerk uitvoeren. Het kunstwerk wordt op 31 maart officieel onthuld.


De nieuwe receptie

De oplevering

Na een bouwperiode van anderhalf jaar zijn we op het moment gekomen dat de installaties opgeleverd kunnen gaan worden.

 In deze tijd zijn we door het hele pand aan het werk geweest om alle installaties te vervangen en up-to-date te maken. Op enkele kleine punten na is het gelukt om de werkzaamheden in een uitdagende planning te realiseren.

Waar voorheen sprake was van bouwdelen 1959 en 1997, is na de verbouwing één installatie ontstaan die centraal te sturen en monitoren is. Goed voorbeeld hiervan is het centrale bedienpaneel bij de nieuwe receptiebalie. Vanuit dit paneel kan onder andere verlichting geschakeld worden, maar er worden ook storingsmeldingen voor de aanwezige installaties ontvangen. Hierdoor worden eventuele storingen op tijd gesignaleerd en kunnen daardoor ook snel opgelost worden.

We hebben het gehele project prettig samengewerkt met de directie en de bouwpartners en hopen dat Marianum blij is met het resultaat.Met de oplevering die gepland staat voor eind maart a.s. komt ook het eindresultaat van de werkzaamheden van Liemers Hendriks Groenvoorziening in zicht.

De maand januari konden onze mensen een paar weken niet aan het werk in verband met de winterse sneeuwomstandigheden. De afgelopen weken is er dus extra hard gewerkt aan de fietsenstalling, het infiltratiesysteem ten behoeve van het hemelwaterafvoer en zijn de keerwanden voor de entree van de afvalcontainers geplaatst.

In week 9, vanaf 26 februari a.s., wordt de parkeerplaats aan de Deken Hooijmansingel aangelegd en worden de fietsbeugels en hekwerken in fietsenstalling 2 geplaatst. Ook wordt nog een fraaie trappartij voor de hoofingang van Marianum gerealiseerd.

Al met al kunnen we stellen dat er, mede door de uitstekende samenwerking met collega bouwers en de terreindienst van Marianum, een prachtig eindresultaat zal worden opgeleverd waar zowel leerlingen en personeel van  Marianum alsmede de buurtbewoners en bezoekers zeer blij mee zullen zijn.

Feestelijkheden omtrent opening van ons hernieuwde gebouw in Groenlo en het afscheid van onze rector Jan Put

Na de voltooiing van ons hernieuwde gebouw aan de Deken Hooijmansingel in Groenlo is er een eind gekomen aan alle bouwwerkzaamheden in Groenlo en Lichtenvoorde.

Daarnaast neemt Marianum per 1 april 2017 afscheid van rector Jan Put. Sinds 1 april 2009 heeft onze “bouwmeester” Jan, met grote aandacht voor de menselijke maat, gebouwd aan een toekomstbestendige school voor Groenlo, Lichtenvoorde en omgeving.

Jan zet een punt achter alle projecten die hij in de loop der jaren, in dienst van het onderwijs en de gemeenschap met veel enthousiasme heeft opgepakt en afgemaakt.

Programma festiviteiten

Dinsdag 28 maart
De buurt van Marianum Groenlo krijgt een rondgang door de school, waarna er ter afsluiting een drankje en een hapje klaarstaat. (19.00-20.30 uur).

Donderdag 30 maart
De leerlingen op onze locaties in Groenlo en Lichtenvoorde hebben ’s morgens nog enkele uren les, waarna een feestelijk programma plaatsvindt tot uiterlijk 13.00 uur. De leerlingen hebben na 13.00 uur vrij.
Van 16.00 uur tot 24.00 uur is er voor medewerkers en partners een afwisselend programma. Na de openingshandelingen, toespraken en muzikale intermezzo’s vindt er een culinair en muzikaal evenement plaats.

Vrijdag 31 maart
De leerlingen en de medewerkers hebben vrij.

Van 15.00 tot 16.00 uur verrichten Jan Put en wethouder René Hoijtink de officiële openingshandelingen. Daarna vinden er toespraken plaats door de wethouder, Gitti Burema en Sander van Kessel namens architect, adviseurs en aannemers. Jan Put beëindigt als laatste het officiële programma, waarna tot
18.00 uur een informeel samenzijn plaatsvindt.

Zaterdag 1 april
Van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn alle bewoners van de gemeente Oost Gelre en omstreken van harte uitgenodigd voor het Open Podium aan de Deken Hooijmansingel 1 te Groenlo.

Er zijn optredens van diverse bands en koren, zoals de Rainbowband, Popkoor Friends en het Gemengd Koor uit Lichtenvoorde, de Midwinterhoorngroep, Vivace en Music4kids uit Lievelde, koor NOIR en de Medeklinkers uit Zieuwent, het Achterhoeks Bachkoor, Orgue de Barbarie, Inter Nos en Vocal Group Miss-Sonance uit Groenlo.

Like ons op Facebook

Vindt u het leuk om de verbouwing van dichtbij te volgen?
Like Marku Bouw dan op Facebook 'Revitalisatie Marianum Groenlo'.
Daar plaatsen we regelmatig foto's en berichtjes van de verbouwing.

Vragen? U kunt ons mailen via verbouwinggroenlo@marianum.nl.

Merkt u buiten de schooltijden onregelmatigheden op of rondom de school op?
Neemt u dan telefonisch contact op met de oproepdienst 06 - 23 26 95 03.

Copyright © 2015 Marianum
Contact | Disclaimer
Postbus 35
7140 AA Groenlo
Tel: 0544-477070
Fax: 0544-477050