Avondakademie

WAT HEBBEN VAMPIEREN MET ROMANTIEK TE MAKEN?

De Stichting Avondakademie wil op een gezellige en ontspannen manier uw algemene kennis uitbreiden. Uw vooropleiding is niet van belang om deze cursus interessant te vinden en te kunnen volgen. Zij biedt u een driejarige cursus aan, waarin u wegwijs wordt gemaakt in een aantal politieke, maatschappelijke en culturele onderwerpen uit onze samenleving.

De cursus wordt in het hoofdgebouw in Groenlo gegeven door leraren van het Marianum en van elders. Met ongeveer 30 cursisten per klas bent u, op dinsdagavond, van 19.30 uur tot 22.15 uur, gedurende drie lessen van 45 minuten, bezig met luisteren, aantekeningen maken, discussiëren en vragen stellen. Er is geen huiswerk, wel tussen de lessen een koffiepauze. En als u na drie jaar, veel kennis rijker, met spijt constateert dat de cursus voorbij is, ontvangt u, zonder eindexamen, een certificaat van de Avondakademie.

De vakken die op het rooster staan, zijn deels afkomstig uit het lesprogramma van de leerlingen:

algemene economie, biologie, kunst- en cultuurgeschiedenis, sociale geografie, literatuur, maatschappelijke stromingen, maar ook: pedagogie, theologie en filosofie.

Wilt u meer weten over ons nieuwe belastingstelsel, over de spelregels van het beleggen, of waarom men in de Middeleeuwen zulke grote kerken bouwde, dan moet u beslist intekenen. Om het geld hoeft u het niet te laten: Het cursusgeld bedraagt € 125 per persoon of  € 210 per echtpaar per cursusjaar.

Enkele opmerkingen uit de evaluaties van de derdejaarscursisten: de leerstof wordt met zeer veel enthousiasme en kennis gebracht; gezellige les waarin je gedwongen wordt over bepaalde zaken goed na te denken; de lesstof maakt discussies los; ik vind het interessant om met elkaar in discussie te gaan over bepaalde stellingen, om te weten hoe iemand anders er tegenaan kijkt; een vak dat niet mijn voorkeur had, werd interessant; ik wist niets van filosofie, maar ben nu wel weer wat “wijzer” geworden; het was in één woord geweldig, als ik weer naar huis ging, dacht ik er nog heel veel over na.

Een cursusjaar heeft 21 gezellige en boeiende dinsdagavonden. Vanzelfsprekend hebben ook wij herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie.

Meer informatie? Neemt u dan contact op met de heer Peter Müller, telefoon 0544-463045.

Bij aanmeldingen hebben de ouders van onze leerlingen tot 1 september voorrang, maar in principe kan iedereen inschrijven.

U kunt zich bij voorkeur m.b.v. het aanmeldingsformulier schriftelijk aanmelden (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres): pjamueller@gmail.com of Stichting Avondakademie Marianum, t.a.v. de heer P. Müller, Zilversmid 7, 7141 PH Groenlo

Docenten en bestuur