12
Mrt
Trailervoorstelling ‘Princess’ voor leerlingen havo en vwo 4

Van 10:30 tot 12:30

Op maandag 12 maart en dinsdag 13 maart speelt toneelgroep Oostpool voor leerlingen van havo en vwo 4 de trailervoorstelling ‘Princess’. Deze voorstelling vindt plaats in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De trailer komt op het schoolplein in Groenlo te staan. Het gaat over het volgende:

‘Nadja moet “functioneel” naakt in deze voorstelling. Dat staat in het script van Princess. Maar vandaag, midden in de tournee, heeft Nadja daar geen zin meer in. Hoezo moeten dat niet? Dat is anders, volgens Sven. Tieten zijn kunst, een piemel is een piemel. Tarik vindt het naakt ook niet kunnen. Sowieso vindt hij de vrouw in het stuk een slet. Hoezo een slet, ze doet waar ze zin in heeft, mag dat niet!? Het vrouwbeeld in deze voorstelling slaat nergens op. Kan het ook anders? Al spelend, improviserend en redetwistend herschrijven de drie acteurs het stuk zoals het in hun ogen zou moeten zijn. Ongemakkelijk eerlijk vragen ze zichzelf en elkaar: vind jij een vrouw evenveel waard als een man? 
Vrouwen zijn in deze tijd geëmancipeerd. Of niet? Kunnen meisjes iemand versieren zonder wanhopig te lijken? Zijn jongens gebrainwashed door porno? Is de wereld anders voor vrouwen dan voor mannen? Is emancipatie dan een goed ding?

Princess